Curry izenačil rekord Kobeja Bryanta

Košarka 18. Apr 202110:26 > 11:16
AP Photo/Michael Dwyer
Malo še manjka in Curry bo tudi uradno najboljši strelec za tri točke vseh časov. Foto: AP Photo/Michael Dwyer

Steph Curry je v noči iz sobote na nedeljo ob porazu Golden Statea na tekmi proti Bostonu vpisal 47 točk. To je bil večer v katerem je imel košarkar Warriorsov velike izzivalca v Jaysonu Tatumu, ki je ob zmagi Celtica dosegel 44 točk.

Košarkar Bostona je dejal, da si je s to predstavo zaslužil spoštovanje Stepha Currya. Po tekmi sta si oba izmenjala nekaj besed, Curry pa je bil zaradi še ene izjemne predstave bolj zanimiv novinarjem. 33-letni košarkar igra fenomenalno in morebiti še nikoli doslej ni bil v tako dobri seriji. Tekma proti Bostonu je bila njegova deseta zaporedna, v kateri je dosegel vsaj 30 točk. S tem je izenačil rekord Kobeja Bryanta, ki je bil rekorder po številu zaporednih tekem z več kot 30 točkami na tekmo ob predpostavki, da je bil star vsaj 33 let.

“Statistično gledano je ta serija zagotovo moja najboljša. Sezona je zahtevala nekaj drugačnega. To poskušam narediti. Takšna košarka je zabavna, poskušam si zagotoviti zmago s takšno igro. Imam veliko samozavesti, blagoslovljen sem z odličnim metom, ki ga tudi še izpopolnjujem. In to se kaže, kaže se delo in poskušam to tudi zadržati, saj moramo priti tja, kamor si želimo,” je dejal Curry.

Kobe Bryant je takšno serijo vpisal pred osmimi leti, ko je decembra leta 2012 zabeležil 10 tekem z več kot 30 doseženimi točkami.