Delegacija KZS želi v Dallasu ‘rezervirati’ Dončića

Košarka 15. Dec 202118:01 > 18:20 0 komentarjev
Luka Dončić: 30. junija znova v slovenskem dresu v Stožicah?

Tričlanska odprava Košarkarske zveze Slovenije, ki jo vodi predsednik Matej Erjavec, se mudi v Dallasu, kjer jo čaka niz sestankov. Osrednja tema pogovorov je seveda Luka Dončić in njegova reprezentančna prihodnost. "Želimo ga junija na tekmi s Hrvaško v Stožicah," iz ZDA sporoča Erjavec.

“Lepi občutki. Potrditev izjemnih rezultatov,” je nagrado za ekipo leta, ki jo je prejela košarkarska reprezentanca komentiral predsednik KZS Matej Erjavec. Da je priznanje znova pristalo v košarkarskih rokah, je izvedel v na letališču v Dallasu. V najbolj slovensko košarkarsko mesto v ZDA se je namreč v družbi direktorja reprezentanc Mateja Likarja in vodje reprezentančne delegacije Marka Milića odpravil z mislijo na prihodnje košarkarske akcije.

“Čaka nas sestankovanje z Dončićem in njegovo ekipo. Luka ima ob sebi široko ekipo. Pet ali šest svetovalcev. Pogovorili se bomo o možnostih njegovega prihoda v reprezentanco, tako že ob koncu junija kot tudi pozneje na EuroBasketu. S tem so povezani tudi stroški zavarovanja, ki so višji. Govorili bomo še o sodelovanju z Dallasom, ki do sedaj poteka brezhibno,” pravi predsednik Erjavec, ki obžaluje, da zaradi poškodbe Dončića po vsej verjetnosti ne bo videl v akciji.

Še bolj pa si ga želi videti v Ljubljani. Slovenska namera je, da bi po dvojnem finskem programu v Fibinem februarskem oknu nato že 30. junija tekmo petega kroga kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2023 s Hrvaško odigrali v Stožicah. Jasno, z Dončićem kot osrednjim magnetom za navijače. To bi bila tudi lepa napoved košarkarskega poletja z EuroBasketom 2022.

Matej Erjavec; foto: SPS

“Že včeraj smo se šalili, da bomo proti Švedski zmogli tudi brez njega, tako da bo lahko počival. No, proti Hrvaški ga želimo imeti. Na kratko, naša želja je, da igra na kar se da velikem številu tekem slovenske reprezentance. Kolikor je to mogoče,” pravi predsednik, ki ob tem ne skriva, da je z Dončićem Slovenija tudi veliko večji magnet za pokrovitelje. Prav te dni potekajo pogovori z upravo enega od slovenskih podjetji, ki bi se lahko preselilo pod okrilje sponzorjev KZS. V zaključni fazi pa je tudi pogovor z opremljevalcem Nike.

Kaj pa pomisleki o Dončičevih poškodbah in potencialni klubski zadržanosti do poletnega igranja za Slovenijo? “Luka ima strahotno željo, da igra za reprezentanco svoje države. Tudi s strani kluba ne vidim težav. Čeprav nisem strokovnjak za telesno pripravo, pa menim, da je odšel letos v Dallas veliko bolje pripravljen kot lani. Imel pa je smolo s padcem tekmeca na nogo. Ta poškodba se zdaj vleče,” odgovarja Erjavec, ki se bo s sodelavcema ustavil še v New Yorku in tam ”prestregel” Denver z Vlatkom Čančarjem.

Tekme slovenske reprezentance v letu 2022

25. 2.: Finska – Slovenija (kvalifikacije za SP 2023)
28. 2.: Slovenija – Finska (kvalifikacije za SP 2023)
30. 6. : Slovenija – Hrvaška (kvalifikacije za SP 2023)
3. 7.: Švedska – Slovenija (kvalifikacije za SP 2023)

1. – 18. september (Berlin, Köln): EuroBasket 2022

27. 8. in 30. 8.: 2 tekmi (kvalifikacije za SP 2023)
12. in 15. 11.: 2 tekmi (kvalifikacije za SP 2023)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!