Do zmage Helios in Tajfun

Košarka 21. Apr 202122:26 0 komentarjev
Helios Suns
Košarkarji Heliosa so v 9. krogu lige za prvaka premagali Rogaško. / Helios Suns/Gašper Papež

V košarkarski ligi Nova KBM smo danes spremljali dve srečanji. V ligi za prvaka je Helios v devetem krogu premagal Rogaško s 73:66. V ligi za obstanek je v zaostali tekmi 6. kroga Tajfun premagal Triglav s 74:66.

Domžalčani so se pobrali po porazu proti Cedeviti Olimpiji v prejšnjem krogu in z uspehom proti Rogaški skočili na tretje mesto na lestvici lige za prvaka. Na njej prva kljub današnjemu porazu ostaja Rogaška, a z odigrano tekmo več. Na današnji tekmi je pri Heliosu blestel Blaž Mahkovic, ki je dosegel 23 točk, ki jim je dodal še devet skokov in tri podaje. Pri domačih je bil zelo razpoložen še Aljaž Bratec (20 točk). Pri Rogaški je največ prispeval David Gabrovšek, ki se je ustavil pri 21 točkah in sedmih skokih.

V ligi za prvaka je bila danes na sporedu zaostala tekma šestega kroga. Tajfun je v Šentjurju premagal kranjski Triglav (74:64) in ostal na drugem mestu lestvice za obstanek. Kranjčani so na tej lestvici zanesljivo zadnji. Za današnjo zmago Štajercev ima največ zaslug Emir Ahmedović, ki je dosegel 21 točk in enajst skokov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!