Dončić dobiva pomoč: Dallasov prvi izbor “zakuril” splet

Košarka 9. Jul 202210:42 > 11:47 1 komentar
Foto: Guliverimage

Čez lužo se te dni odvija tradicionalna poletna liga v košarki, na kateri si mladi upi skušajo izboljšati status, opozoriti nase in strokovne štabe navdušiti do te mere, da bi jim v pričetku sezone lige NBA namenili vsaj nekaj minut. Novi branilec Mavericks je presegel pričakovanja.

Res ne želimo prehitevati, a za zdaj deluje tako, kot da je Dallas na naboru zadel v polno.

Jaden Hardy, ki ga je sicer na letošnjem “draftu” v drugem krogu izbral Sacramento, potem pa je v kupčiji odšel v Dallas, se je sinoči izkazal in poskrbel za to, da navijači Mavericks še bolj mrzlično pričakujejo začetek nove sezone.

Nekdanji član srednje šole Coronado – Hardy je namesto igranja na faksu raje izbral razvojno ligo (NBA G League) – bo očitno v veliko pomoč Luki Dončiću, vsaj če sodimo po njegovem debutu v poletni ligi.

Ob porazu po podaljšku proti ekipi Chicago Bulls, je Hardy prispeval 28 točk, 4 skoke in 3 asistence, poleg tega je ukradel eno žogo ter bil najboljši strelec ekipe iz Teksasa.

Dvojni dvojček Dragićevega soigralca

Tudi prvi izbor ekipe Chicago Bulls in nekdanji član ljubljanske Olimpije Marko Simonović se je izkazal. Črnogorec je dosegel 27 točk in 13 skokov. Za bike bo v sezoni 2022/23 igral tudi Goran Dragić.

Navijači so se prve predstave, čeprav neuradne, Dončićevega soigralca seveda še kako razveselili. “Spominja na Russella Westbrooka v svojih najboljših letih,” je zapisal nekdo, že po tej tekmi pa so številni prepričani: “Dallas je na draftu s svojim izborom spet ‘oropal’ ostale ekipe.”

In kaj je po tekmi povedal sam? “Ne želim pokazati, da so se dvomljivci o meni motili. Želim samo dokazati, da sem imel o sebi pravi občutek.” Hardy je v torek dopolnil šele 20 let.