Dončić dobiva pomoč v obliki branilca

Košarka 2. Jul 20229:31 > 9:41 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Medtem ko prvi zvezdnik ekipe Dallas Mavericks v severnoameriški košarkarski ligi NBA Luka Dončić v teh dneh navdušuje v dresu slovenske članske reprezentance, pa v Teksasu počasi sestavljajo igralski kader za prihodnjo sezono. Po novem v ekipi ostaja tudi Theo Pinson.

Kot je poročal ESPN, se prosti igralec Pinson, ki doslej kot igralec ni imel posebej pomembne vloge, za eno leto vrača v Dallas.

Slednji naj bi si igralca močno želel v ekipi zaradi kemije in ozračja ter naj bi imel velik razvojni potencial. “Dallas, naredimo nekaj skupaj, imamo nedokončano delo!” je na Twitterju svoj prihod oznanil Pinson.

Sicer pa so pri Dallasu pred tem za tri leta pripeljali centra JaVala McGeeja, ki je v minuli sezoni igral za Phoenix Suns, ima pa izkušnje z osvajanjem naslovov prvaka, saj je dva osvojil z Golden Statom (2017, 2018) in enega z Los Angeles Lakers (2020).

Obetaven centrski duet

V sezoni 2015/16 je že igral za Dallas, v prejšnji sezoni pa je povprečno zbiral po 9,2 točke ter 6,7 skoka v 15,8 minute na tekmo.

McGee se bo na centrskem položaju pridružil Christianu Woodu, ki je pred dnevi prišel iz Houston Rockets za letošnji 26. izbor na naboru ter Bobana Marjanovića, Marquesa Chrissa, Treya Burka in Sterlinga Browna.

Wood bo v naslednji sezoni dobil 14,3 milijona dolarjev, v zadnjih dveh sezonah pri raketah pa je povprečno dosegal 19,1 točke in 9,9 skoka na tekmo.

Največji udarec je Dallas, h kateremu v zadnjem obdobju nekateri spet selijo tudi Gorana Dragića, doživel z odhodom organizatorja igre Jalena Brunsona k New York Knicks, kjer bo v petih letih dobil 106 milijonov dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!