Dončić in Dragić sta zamenjala šport

Košarka 10. Jun. 20229:31
Delite:
Goran Dragić in Luka Dončić. Foto: Aleš Fevžer

Tri tedne pred kvalifikacijskim spektaklom proti Hrvaški v razprodanih Stožicah, kjer bosta moči med drugim znova združila tudi Luka Dončić in Goran Dragić, se osrednja slovenska košarkarska zvezdnika pripravljata na poseben – teniški način.

V pričakovanju jasnega tolmačenja pravil zavarovalnin s strani Mednarodne košarkarske zveze direktor slovenskih košarkarskih reprezentanc Matej Likar zagotavlja: ”Vprašanja, ki so odprta, se nanašajo predvsem na obdobje priprav. Zato je strah kupcev vstopnic odveč. Nastop Dončića, Čančarja in Dragića v Stožicah ni ogrožen, kot so mnogi podvomili po nedavnih zapisih v medijih.”

Vseeno je jasno, da se glavna zvezdnika slovenske košarke, zlata ”cimra” z EuroBasketa 2017 Luka Dončić in Goran Dragić, prihodnjo sredo še ne bosta pridružila uradnim pripravam reprezentance pod vodstvom Aleksandra Sekulića na kvalifikacijski tekmi s Hrvaško in Švedsko.

A Dragić in Dončić sta že zavihala rokave. Tako ju je bilo mogoče videti med treningom v dvorani Vižmarje Brod, na spletnih omrežjih pa je med Američani završalo po tem, ko je kondicijski trener Anže Maček objavil posnetek Dončićevega treninga z utežmi. A zvezdnika sta v priprave vključila tudi skok v teniški svet. Tako so po spletu zaokrožili posnetki igre z Markom Milićem. Prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi NBA in zdaj član reprezentančnega štaba še zdaleč ni tujec v teniškem svetu. Pa ne le kot rekreativni igralec, temveč tudi kot oče izjemno obetavnih igralk Ele Nale in Tare.

Kaj čaka Slovenijo?

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo zbrala 15. junija. Po treningih v Ljubljani in Trstu jo deset dni pozneje čaka pripravljalna tekma z Italijo. Že 30. 6. se bo Sekulićeva četa v Stožicah v petem krogu kvalifikacij za nastop na SP 2023 pomerila s Hrvaško, 3. 7. pa nato v Stockholmu še s Švedsko. Obe tekmi si boste lahko ogledali na Sportklubu. Reprezentanti bodo nato deležni oddiha, nato pa se bodo začele priprave na EuroBasket (1. – 18. 9.). Še pred odhodom v Nemčijo slovensko reprezentanco, če bo napredovala v drugi krog, ob koncu avgusta čakata tekmi v četrtem Fibinem kvalifikacijskem oknu za SP 2023.

Komentari

Vaš komentar