Dončić o incidentu: Nič posebnega! Tega sem vajen iz Evrope

Košarka 28. Okt 202213:33
Foto: Profimedia

Luka Dončić je ob zmagi Dallasa nad Brooklynom (129:125 po podaljšku) doživel nekaj, kar bolj redko vidimo na parketih lige NBA, a je novinarje pomiril, da to zanj ni nič kaj nenavadnega.

Minuto in pol pred koncem podaljška, ki je šel k sreči v prid teksaške ekipe, je na igrišče v bližino Ljubljančana priletel plastičen kozarec, v katerem so bili ostanki pijače in led.

Novinarje je po srečanju, ki je Dallasu prineslo drugo zmago sezone, zanimalo predvsem, kaj meni o gesti navijača. “To ni nič takega. Tovrstnih zadev sem vajen z igrišč po Evropi,” je na novinarski konferenci skozi nasmešek povedal prvi zvezdnik Dallasa. Podpornika Brooklyna, ki je očitno z obupanim poskusom želel Dončića spraviti z igrišča, da svoji ekipi ob zaostanku devetih točk pomaga do zmage, so varnostniki hitro uspeli izslediti in ga predati policiji.

Poročevalec televizijske mreže ESPN Tim Bontemps je sodelavcem javil, da je avtor incidenta takoj po neuspelem lučaju kozarca začel teči proti izhodnim vratom, a ga je varnostna služba prestregla.

Luka je sinoči zablestel z 41 točkami, temu je dodal še 11 skokov in 14 asistenc. Kdo ve, morda pa ga je gledalec z ledom zgolj želel nekoliko ohladiti, da ne “pregori”. Dallas zdaj čaka serija petih tekem v American Airlines Areni, najprej je na njihovem “jedilniku” Oklahoma City Thunder v noči na nedeljo ob 2. uri.

Komentari

Vaš komentar