Dončić: Verjamemo v uspeh na sedmi tekmi

Košarka 5. Jun 20218:16
"Enostavno nas je uničil," je o učinku Kawhija Leonarda na sedmi tekmi dejal Dončić. Foto: Guliverimage

Košarkarji Dallas Mavericks so na šesti tekmi prvega kroga končnice lige NBA izgubili proti Los Angeles Clippers (97:104), serija je zdaj izenačena na 3:3. Luka Dončić je bil po porazu zelo redkobeseden.

V odlični atmosferi v American Airlines Centru, kjer se je zbralo 18.324 gledalcev, so zabavo Teksačanov pokvarili gostje iz Los Angelesa. Največ zaslug je imel Kawhi Leonard, ki je še enkrat več pokazal, zakaj velja za enega najboljših košarkarjev v najmočnejši ligi na svetu.

“Enostavno nas je uničil. Za njim je izjemna tekma. To pač on počne,”  je na novinarsko vprašanje o zvezdniku Clippers po tekmi odgovoril Luka Dončić. Slovenec je v 41 minutah igre tokrat prispeval 29 točk in 11 skokov, a s strani soigralcev za razliko od prejšnjih tekem ni dobil dovolj pomoči. Dallas odločilna sedma tekma čaka jutri zvečer, ko bodo znova igrali v mestu angelov, kjer so v tej seriji dobili že tri tekme. Zakaj ne bi tudi četrte? “Še vedno smo motivirani, ostala je še ena tekma. Verjamemo v uspeh. Na zadnji tekmi moramo pustiti vse na igrišču in tudi bomo.”
Ob zadnjem vprašanju novinarskih kolegov čez lužo Dončić ni želel govoriti o vplivu sodnikov na šesti tekmi, dejal je le: “Vsi smo videli isto tekmo, sodili so kot so. Tega nočem komentirati.” 23-letnik je nato zapustil sobo za pogovore in že odšel na letalo, ki je teličke popeljalo do Los Angelesa.

Komentari

Vaš komentar