Dončić za Marco: Sloveniji bom vedno na voljo

Košarka 11. Jul 202222:40 > 23:20 0 komentarjev
srbija slovenija prenos
Luka Dončić bo osrednja zvezda tekme Slovenija-Srbija. Foto: Aleš Fevžer

Luka Dončić po dolgi NBA sezoni in reprezentančni akciji še ni končal z obveznostmi. Udeležil se je enega največjih turnirjev ulične košarke v Parizu, nato pa je svoje misli o Dallasu, NBA sezoni in slovenski reprezentanci zbral v intervjuju za špansko Marco.

“Vedel sem, da bom za Slovenijo zaigral na kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo,” je Luka Dončić dejal za špansko Marco pred zasluženim dvotedenskim dopustom na hrvaški obali. Ob vprašanju o Goranu Dragiću v reprezentanci tudi na Eurobasketu je ostal previden: “Videti bomo morali selektorjevo končno ekipo.”

Luka Dončić in Goran Dragić. Foto: Aleš Fevžer

Premor ne bo dolg, Dončića namreč že septembra znova čaka reprezentančna akcija, in sicer evropsko prvenstvo, na katerem bo Slovenija branila zlato medaljo izpred petih let. “Na prvenstvu bo veliko ekip z izvrstnimi igralci, turnir je kratek, zgodi se lahko karkoli. Bo zelo težko,” na Eurobasket gleda Dončić, ki je med favoriti ob Sloveniji izpostavil Španijo, Srbijo, Francijo, Litvo in Grčijo.

Ob vprašanju, če bo tudi v prihodnosti igral za slovensko reprezentanco, ni okleval: “Brez dvoma. Ko bom lahko, bom igral za Slovenijo.”

Cilj je prstan v Dallasu

“Vsak košarkar si želi postati MVP lige NBA. Ta čast ne pripade kar vsakemu. Vseeno pa bi raje osvojil prstan,” pravi Luka, za katerim je izvrstna sezona v Dallasu. Z ekipo so se uvrstili v konferenčni finale, kjer so jih ustavili eventuelni prvaki Golden State Warriors. “Imeli smo določena pričakovanja pred sezono, vedno namreč želiš priti kakor daleč lahko. Vseeno je bila sezona izjemna.”

Foto: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports via Guliver

“Želim osvojiti naslov prvaka lige NBA. To je moj cilj na začetku vsake sezone,” dodaja Dončić, ki je na vprašanje, če bo prstan lahko osvojil v Dallasu, povedal: “Nimam namena spremeniti svojega okolja, moj cilj je osvojiti prstan v Dallasu. Vseeno, ne vemo kaj bo prinesla prihodnost, a upajmo, da mi uspe tukaj.”

O čem je Luka Dončić še govoril?

O kritikah na njegov videz in formo:

“Zaključujem res težko sezono, ki se je začela z OI, končala se bo pa z EP. Kritike me ne ganejo, bi rekel, da ne vplivajo name. Igram svojo košarko in menim, da s svojimi predstavami pokažem, da negativne opazke niso na mestu.”

O razpletu letošnje sezone v ligi NBA:

“Golden State Warriors so vsekakor povsem zasluženo osvojili naslov. Proti nam so igrali izvrstno in si zaslužili napredovanje, enako velja za finalno serijo z Bostonom. Bili so najbolj kompletna ekipa.”

O rekordih:

“Tema z rekordi me po pravici povedano niti ne zanima, nikoli me ni. Posvečam se samo zmagam, to je edino, kar zame šteje.”

O Pablu Lasu:

“Ne razumem, kako se je lahko nekaj takega zgodilo. Po tem, kar je dal v enajstih letih klubu, si takšnega slovesa ni zaslužil. Je izjemen človek in najboljši trener v zgodovini košarkarskega kluba Real Madrid.”

O Rogliču in Pogačarju:

“Navijam za oba. Če bi moral izbrati samo enega? Ne, ne morem, oba sta mi enako pri srcu.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!