Dončića, ki je že na vrhu lestvic, mika selitev v ligo NFL

Košarka 31. Okt 20238:05 2 komentarja
Foto: Profimedia

Prvič po letu 2004 se franšiza Dallas Mavericks znova veseli treh zaporednih zmag na začetku sezone. Glavni 'krivec' za sijajen začetek moštva iz Teksasa je slovenski košarkarski dragulj Luka Dončić, ki je ob zmagi proti Memphis Grizzlies (125:1110) dosegel 35 točk ob 12 skokih in 12 podajah za skupno že 58. trojni dvojček v karieri. Ljubljančan je bil med in po tekmi tudi šaljivo razpoložen.

Seznam mejnikov, ki jih v ligi NBA podira Luka Dončić, je praktično iz tekme v tekmo daljši. Res je, da predvsem zato, ker so Američani mojstri beleženja najrazličnejši statističnih prvin posameznikov v najmočnejši ligi na svetu, a dejstvo je, da s sijajnimi predstavami 24-letnik ekspresno drvi proti vrhu tudi tistih najpomembnejših posamičnih razpredelnic.

S povprečjem 39 točk na tekmo je Dončić trenutno najboljši strelec lige NBA. Hkrati je po Oscarju Robertsonu in Russlu Westbrooku postal šele tretji košarkar v zgodovini, ki je na prvih treh tekmah sezone dvakrat obračun končal s trojnim dvojčkom. V zadnjih petih sezonah je Ljubljančan zbral že neverjetnih 31 trojnih dvojčkov. V tem istem obdobju se mu je v tej prvini najbolj približal Nikola Jokić, ki je pri številki 19.

Ključ do uspeha? Izboljšanje v osnovah

“Izboljšujem se v osnovah. Še bolje igram v obrambi, izgubljam tudi manj žog. A tu se lahko še izboljšam, v tretji četrtini sem izgubil dve žogi zapored, kar je nedopustno,” je o razlogih za svoj statistično najboljši uvod v sezono po tekmi z Memphisom razmišljal Dončić.

Dobre volje v taboru Dallasa tokrat zares ni manjkalo, v pogovoru za klubsko spletno stran je slovenski košarkarski čarovnik šaljivo razkril delček svojega pogovora s sodniško ekipo: “Sodniku sem dejal, da bi lahko bil podajalec v ligi NFL, saj tam ta igra samo v napadu. Fantom vedno pravim, da bodo dobili žogo, če bodo tekli. Vrgel sem celo eno, ki jo je bilo skoraj nemogoče ujeti, a ko tečejo, jih to nagradi. Derrick Jones je danes igral fantastično.”

Po treh zmagah na uvodu sezone bo moštvo iz Teksasa znova na delu v noči iz srede na četrtek, ko Dallas čaka domača tekma s Chicago Bulls.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje