Dvoboj za “biti ali ne biti” za madridski Real

Evroliga 2. Apr 202112:36 > 13:49 0 komentarjev
Irina R. Hipolito
Irina R. Hipolito

Košarkarje madridskega Reala ob 21:00 čaka morda celo odločilni dvoboj sezone proti Olympiacosu. V glavnem mestu Španije se bo nocoj odločalo, ali bo kraljevi klub v letošnji sezoni sploh zaigral v končnici.

Za razliko od ekip, ki so blizu uvrstitvi v izločilne boje Evrolige, vendar ne odločajo povsem same o svoji usodi (Valencia, Baskonia in Zenit), imajo Madridčani vse v svojih rokah. V kolikor nocoj zmagajo, se uvrstijo v končnico.

Težko se je spomniti, kdaj je bil Real nazadnje v takšnem položaju, na roko pa mu ne gre niti dejstvo, da na tekmi ne bo glavnega trenerja Pabla Lasa, ki je bil s strani Evrolige suspendiran za eno tekmo zaradi neprimernega obnašanja na tekmi proti Anadolu Efesu.

Laso bo tekmo spremljal iz svečane lože, medtem ko bo tekmo vodil eden od njegovih pomočnikov, s katerim bo imel ves čas tekme vzpostavljeno komunikacijo prek mobilnega telefona.

Za nameček je vprašljiv nastop Walterja Tavaresa, ki ima težave z levim kolkom. Ker gre za najbolj standardnega igralca Reala v letošnji sezoni in najkoristnejšim igralcem Evrolige s skupnim indeksom 598, je jasno, kakšne težave bi nastale v primeru, da ne bo mogel stopiti na parket.

Neposredni prenos tekme 33. kroga Evrolige med Realom in Olympiacosom od 20:55 naprej spremljajte v živo na SK 1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!