Edo Murić: Bolečina, obžalovanje, jeza

Košarka 28. Apr 202212:08 0 komentarjev
Edo Murić je s Cedevita Olimpijo "padel" v četrtfinalu. Foto: Aleš Fevžer

"Pritisk? Da, toda v kariero smo igrali že naj bolj pomembnih tekmah. Preprosto, nismo pokazali pravega obraza," je ob koncu niza evropskega neporaženosti in izpadu iz EuroCupa poraz proti turški zasedbi Frutti Extra Bursaspor (83:85) komentiral Edo Murić.

Cedevita Olimpija je po razprodanem Tivoliju do zadnjega kotička napolnila še Stožice. A če je v nekdanjem hramu slovenske košarke domača zasedba slavila zmago proti Partizanu, Stožice niso dočakale uspeha proti Bursasporu. Slednji je v četrtfinalu EuroCupa prekinil niz evropske neporaženosti, ki je trajal vse od 2. februarja. Takrat je v Ljubljani padel prav Bursaspor.

“Turki so dobri. A tudi naša ekipa je nekaj posebnega. Zaradi tega poraz tako zelo boli. Žal mi je te tekme. Žal mi je tudi navijačev, ki so nas bodrili. Boli,” je v imenu Cedevita Olimpije v sredo zvečer pri mikrofone stopil Edo Murić, ki razlogov za poraz ni želel iskati le v turški kakovosti ali v ponesrečeni zadnji ljubljanski akciji.

“Pričakovali smo težko tekmo in razplet, v katerem bo odločala ena žoga. Žal se ni razpletlo po naših željah. A čeprav smo v odločilni akciji ostali brez meta, gre razloge za poraz iskati že krepko pred tem. Predvsem v prvem polčasu, ko nismo pokazali pravega obraza. Vedeli smo, da je Bursaspor dobra ekipa. Žal mi je, da je nismo zaustavili. Boleče je,” je nadaljeval reprezentančni kapetan.

Foto: Aleš Fevžer

Predvsem ob omembi prvega polčasa, v katerem so zmaji streljali s praznimi naboji, v obrambi pa delovali zelo popustljivo, je hitro začel zmajevati z glavo. “Le metali smo. Ne vem, zakaj smo padli v takšen ritem. Tekma se je hitro odvijala. Bilo je glasno. Pa ne bi rad govoril o pritisku. V svojih karierah smo namreč igrali že večje tekme. Preprosto, napačno smo se lotili. Pa še met nam nikakor ni stekel. Oni pa …  Kdor je vrgel, je zadel. A to je posledica naše mehkobe. Šest osebnih napak v prvem polčasu? To je nesprejemljivo,” pravi Murić.

Junaška vrnitev v drugem polčasu je ob končnem porazu tudi zanj slaba tolažba. “To je ta sistem z eno odločilno tekmo. Posledično se dogajajo čudne stvari. Turkom gredo čestitke. Imajo simpatično ekipo. Nam pa ne preostane drugega, kot da se poberemo in jezo, ki se je po porazu nakopičila v nas, sprostimo v ligi ABA,” je proti končnici regionalne lige, v kateri Olimpijo najprej čaka Igokea, ob zmagi pa nato polfinale s Crveno zvezdo, pogledal Edo Murić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!