Edo Murić: Gogija smo že malce omehčali

Košarka 26. Jun 202212:12 > 28. Jun 2022 10:48 0 komentarjev
Edo Murić. Foto: Aleš Fevžer

Čeprav je pripravljalna tekma proti Italiji, ki so jo Slovenci gladko dobili (90:71), poskrbela za veliko vznemirjenje, pa Edo Murić opozarja, da sta ključna izziva prvega delala poletja šele pred vrati. Tudi s tandemom Luka Dončić-Goran Dragić.

“Nismo jim želeli pokloniti zmage. Mi pa smo se tudi male uigrali,” je ob brisanju znoja s čela v soparni tržaški dvorani, v kateri je na osrednjem semaforju na koncu ostal zapis Italija:Slovenija 71:90, dejal Edo Murić. Napak ni obešal na velik zvon. Tudi trenutkov neuigranosti in obrambnih vrzeli ne. Zaveda se namreč, da je to del tovrstnih pripravljalnih tekem po desetdnevni zaprtosti v trenažno dvorano. “Delamo, vemo, kaj nas čaka,” je proti Hrvaški v Stožicah (30. 6.) in Švedski v Stockholmu (3. 7.) pogledal 30-letni Ljubljančan, ki je vidno užival v vrvežu polne dvorane.

Z veseljem je tudi snel kapetanski trak. Nosil ga je Goran Dragić.  “Enkratno. On je ikona te reprezentance. Lahko je zgled vsem, ki prihajajo. Tudi meni je bil. V izbrani vrsti je prestal vse. Od slabih do najlepših trenutkov. Lepo je, da se je vrnil. Vemo, da gre za kratkoročno vrnitev. Storili bomo vse, da bo dolgoročna,” je Dragićevo zatrjevanje, da ne bo nastopil na EuroBasketu 2022, namerno preslišal Murić in se v šali celo pohvalil, da v prepričevanju s soigralci vidno napreduje: “Je že malce mehkejši. Zdaj moramo dobiti tekmi proti Hrvatom in Švedom, nato pa morajo Slovenci poskrbeti za evforijo, tudi z obljubo o navijaški selitvi v Köln.”

Goran Dragić. Foto: Aleš Fevžer

Prepričevati pa ni treba mlajšega zvezdnika. Luka Dončić je pravzaprav kar sam izsilil, da se je lahko reprezentanci pridružil že v Trstu. Prvotno bi se namreč lahko reprezentančno aktiviral šele v ponedeljek. Kot v drugih reprezentancah mnogi košarkarji iz lige NBA. No, še več jih bo izpustilo to kvalifikacijsko okno. Luka pa je nekaj svojih čarovnij prikazal že v Trstu, čeprav je bilo več kot očitno, da še ni v želenem ritmu. A atraktivna oddaja do Jakoba Čebaška, trojka v njegovem slogu, žoga z očmi proti Dragiću … Dovolj, da številnih navijačev ni pustil ravnodušnih.

“Že ob prihodu v dvorano smo bili deležni velike evforije. Nismo vajeni, da ljudje stojijo kar na igrišču. Pozabljamo, kakšna zvezda igra v naši ekipi. Lepo je, ko te na takšen način sprejmejo tudi v Italiji. A čeprav so občutki prijetni, o tem pač ne smemo razmišljati. Pred nami sta pomembni kvalifikacijski tekmi,” o sodelovanju z Dončićem razmišlja Murić. Po prosti nedelji se bosta znova družila v ponedeljek. S pogledom proti Hrvaški, ki bo v Ljubljani gostovala v četrtek.

Slovenija SK

VIDEO

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!