Zmaji vnovič niso bruhali ognja

Eurocup 30. Nov 201620:53 > 21:00
Eurocupbasketball

Košarkarji Union Olimpije so v 8. krogu Evropskega pokala v Jeruzalemu vpisali še šesti letošnji poraz v tekmovanju, tako kot nekaj tednov nazaj pred domačimi gledalci, je tokrat Olimpija v gosteh izgubila proti Hapoelu.

Union Olimpija je na zelo vročem gostovanju v izraelskem Jeruzalemu pri ekipi Hapoela pred skoraj 10.000 gledalci že v prvi četrtini pokazala, da bodo težko držali korak z domačini, ki so Zmajem v prvih 10 minutah natresli 24 točk, v drugi četrtini pa še stopnjevali pritisk in na odmor med polčasom odšli z zajetno prednostjo 13 točk.

Že v prvem polčasu so praktično vsi košarkarji Hapoela, ki so stopili na igrišče dosegli točke, edina izjemna je bil Isaac Rosefelt, ki pa je dobil na celotnem obračunu manj kot dve minuti priložnosti. 

Tudi v tretji čertini so domačini imeli vse niti igre v svojih rokah, tretji del košarkarske tekme so namreč dobili še za sedem točk, kar je pomenilo, da so Zmaji v zadnjo četrtino krenili z 20 točkami zaostanka, tega pa, jasno, vse do konca tekme niso uspeli nadoknaditi, pa čeprav so varovanci Gašperja Okorna kar krepko dobili zadnjo četrtino, a je bilo jasno, da je intenzivnost Hapoela na obeh straneh igrišča močno padla. Končni rezultat je znašal 81:69.

Pri Hapoelu, ki je pred nekaj tedni v Stožicah proti Olimpiji slavil za 15 točk, so bili z dvomestnim številom točk najuspešnejši Bar Timor in nekdanji Zmaj Jotam Halperin z 12 točkami, nekdanji NBA superzvezdnik Amar’e Stoudemire pa jih je prispeval 11.

V moštvu Olimpije je strelsko prednjačil Devin Oliver z 18 točkami, 11 jih je prispeval Nikola Jankovič, po 10 pa Blaž Mesiček in Mirko Mulalić.

Olimpija nima več možnosti za napredovanje v drugi del tekmovanja, naslednji teden jo proti Valencii v Stožicah čaka zadnja tekma v tem tekmovanju.