Žiga Dimec ni več član Cedevite Olimpije

Eurocup 30. Nov 202120:17 > 21:255 komentarjev
Žiga Dimec je nosil dres Olimpije vse od lanskega poletja.

Center slovenske reprezentance Žiga Dimec ni več član Cedevite Olimpije, sporočajo iz ljubljanskega tabora. Pogodbo so na pobudo košarkarja sporazumno prekinili.

“Dimec je v zadnjem tednu sam izrazil željo po odhodu, ljubljanski klub pa mu je stopil nasproti, obenem pa mu želi vso srečo v nadaljevanju kariere,” so v svojem sporočili za javnost zapisali pri Cedeviti Olimpiji. Ob tem spomnimo, da je ljubljanski klub pred kratkim centrsko vrsto okrepil z Alenom Omićem. Še naprej pa je v iskanju rešitve na položaju organizatorja igre. Kot možna okrepitev se že nekaj di omenja Američan Pierre Jackson.

V Ljubljani osvoji tri lovorike

Žiga Dimec se je pod Rožnik preselil lansko poletje. Z zmaji je nekdanji center Rogaške, Krke, Laškega in Primorske v sezoni 2020/21 postal državni prvak, osvojil pa je tudi dva naslova slovenskega superpokalnega prvaka.

Reprezentančni center je dres Cedevite Olimpije tudi nosil na šestih tekmah regionalne lige. V malo manj kot sedmih minutah igre je v povprečju dosega 2,7 točke in 2,0 skoke na obračun.

V 7DAYS EuroCupu je Dimec zbral štiri nastope, v malo več kot devetih minutah na tekmo pa v povprečju dosegal 4,0 točke in 2,0 skoke na tekmo.

O Dimcu je po koncu nedavno končane akcije spregovoril tudi selektor Aleksander Sekulić.  ”Dimčeva minutaža v klubu je omejena, kar se pozna v njegovi igri. Vseeno lahko rečem, da je odigral dve fantastični tekmi. Gre tudi za zaupanje soigralcev, ki ga pridobiva. Reprezentanci daje pričakovano. Je pa jasno, da bi v prihodnje od centrov želimo še več. Predpogoj pa je, da veliko igrajo tudi v klubih,” je dejal.

Komentari

Vaš komentar