Zmaji potrdili, da bo del ekipe tudi veliki hrvaški talent

Eurocup 23. Jul 20229:16 > 10:31 0 komentarjev
Karlo Matković. Foto: Aleš Fevžer

V košarkarskem klubu Cedevita Olimpija so potrdili, da bo v novi sezoni del članskega moštva tudi mladi hrvaški center Karlo Matković. Pod obročem bo prevzel mesto Američana Zacha Augusta, ki je po koncu sezone 2021/22 zapustil Ljubljano.

Karlo Matković je 21-letni center, ki v višino meri 208 centimetrov in premore odlične fizične predispozicije. Potrditev, da gre za zelo perspektivnega košarkarja, je prejšnji mesec prišla tudi iz ZDA, kjer ga je na naboru lige NBA kot 52. po vrsti izbrala franšiza New Orleans Pelicans.

“Zelo srečen sem, da bom v prihajajoči sezoni del Cedevite Olimpije. Komaj čakam, da pridem v Ljubljano, da spoznam nove soigralce, da začnemo s pripravami in se začne nova sezona. Že zdaj pa vabim navijače, da se nam v čim večjem številu pridružijo na naših domačih tekmah, in da nas podpirajo,” je ob naznanitvi, da bo v novi sezoni del Cedevite Olimpije, povedal hrvaški talent.

Matković je sicer član Cedevite Olimpije že tri leta. Aprila 2019 je podpisal profesionalno pogodbo s takratno zagrebško Cedevito, nato pa kot posojeni košarkar nosil dres srbskih OKK Beograd in Mege.

Karlo Matković se vrača v matični klub. Foto: Liga ABA/Dragana Stejapnović

“Veseli smo, da se nam bo v Ljubljani po treh sezonah, ki jih je kot posojen igralec lahko izkoristil za pridobivanje prepotrebnih izkušenj, pridružil Karlo Matković. Karlo je del Cedevite Olimpije, v zadnjih dveh sezonah pa je v Megi dokazal, za kako nadarjenega košarkarja gre, in vsi pričakujemo, da bo pod budnim očesom našega strokovnega štaba v Ljubljani še bolj napredoval, in hkrati pomagal naši ekipi pri doseganju vseh naših tekmovalnih ciljev,” je povedal športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

Matković je v lanski sezoni lige ABA za Mego v povprečju na tekmo prispeval 11,4 točke, 6,1 skoka, 1,1 asistence in 1,1 blokade. Iz igre je zadel kar 61,5 odstotka metov, s črte prostih metov 71 odstotno.

Trener Olimpije Jurica Golemac je zelo zadovoljen z novo pridobitvijo. “Končno je Karlo pristal med nami v Cedeviti Olimpiji. Zelo srečni smo, da se nam bo pridružil. Gre za igralca, ki ima zelo velik potencial, je pa hkrati tudi hvaležen in mlad igralec z veliko mladostne energije, ki jo bo prenesel na celotno ekipo. Zagotovo bo z nami napredoval in nam pomagal, da dosežemo naše cilje. Resnično sem vesel in komaj čakam, da začnemo delati in se nam priključi, ker se bo zagotovo vklopil v naš sistem hitre in energične igre z veliko skoki in kontaktom.”

Julija je bil Matković del New Orleans Pelicans na poletni ligi, kjer pa je zaigral le na eni tekmi v Las Vegasu. V 17 minutah je zbral štiri točke in pet skokov, a na vodilnih možeh kluba pustil dober vtis.

Ekipa Cedevite Olimpije počasi dobiva končno podobo. Pred dnevi je zmajem uspel veliki met, ko so novo pogodbo podpisali z odličnim organizatorjem igre Yogijem Ferrellom. Po Edu Muriću, Alenu Omiću in Zoranu Dragiću imajo veljavne pogodbe s Cedevito Olimpijo tudi ‘staroselci’ Marko Radovanović, Luka Ščuka in Žiga Daneu, rekonvalescent Blaž Habot, doslej posojena Rok Radović in Saša Ciani ter novinci Amar Alibegović, Lovro Gnjidić in Jan Kosi. V Ljubljani se sicer podpisuje še dva strelca, ki bosta nadomestila Jako Blažiča in Jacoba Pullna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!