Evroliga ostaja na Sportklubu

Evroliga 28. Feb 202312:544 komentarji
Foto: Euroleague Basketball

Evroliga, organizator dveh vrhunskih evropskih košarkarskih tekmovanj, in United Media, vodilno medijsko podjetje v jugovzhodni Evropi, sta dosegla dogovor o podaljšanju sodelovanja, ki zagotavlja ekskluzivne pravice za prenos evrolige in evropskega pokala v Srbiji, Sloveniji, Hrvaški, Črni gori, Bosni in Hercegovini, Severni Makedoniji, Grčiji in na Cipru.

Nova večletna pogodba zagotavlja, da bosta programa Nova in Sport Klub še naslednjih pet let prenašala tekmovanje, ki ga organizira evroliga, in tako se tudi obeležuje dve polni desetletji sodelovanja. Gre tudi za nadaljevanje strategije širitve United Medie v jugovzhodni Evropi, kjer je košarka eden od dominantnih športov.

“Naši partnerji – kanali, na katerih se prenaša evroliga – so bistveni za uspešno poslovanje, in imeti tako pomembnega partnerja, kot je United Media, ki se zavzema za to, da naše tekme pripelje do gledalcev v državah jugovzhodne Evrope, je ključ do pridobitve novega občinstva,” je dejal izvršni direktor evrolige Marshall Glickman. “Nova in Sport Klub sta naša dolgoletna partnerja in doseganje polnih dveh desetletij sodelovanja je dokaz naše skupne zaveze, da ponudimo vrhunske produkcijske standarde in ustvarimo vsebino za rastočo in zelo zahtevno bazo oboževalcev.”

Grčija in države jadranske regije imajo veliko predstavnikov v evroligi: Crvena zvezda Meridianbet in Partizan Mozzart Bet sta močna predstavnika Srbije, medtem ko OlympiacosPirej in Panathinaikos Atene predstavljata Grčijo, Budućnost VOLI Podgorica in Cedevita Olimpija pa tekmujeta v evropskem pokalu.

Polna dvorana Stožice v lanski končnici EuroCupa. Foto: Aleš Fevžer

“Pogodba z evroligo je zelo pomembna poteza za dolgoročne načrte, ki jih ima United Group v državah, za katere smo kupili petletne športne pravice. Ta naložba v najboljše medijske športne vsebine je še en pokazatelj, kako predani smo razvoju trgov Grčije, Cipra in držav jadranske regije, ki jih vidimo kot strateško lokacijo za United Group,” je povedal predsednik United Group, Nikos Stahopoulos.

“Za nas je bilo zelo pomembno, da gledalcem naših kanalov omogočimo spremljanje tega spektakularnega športnega tekmovanja naslednjih pet let. Sodelovanje z evroligo je bilo vedno na najvišji ravni. Medsebojno zaupanje, ki smo ga zgradili v preteklih dveh desetletjih, je bilo po mojem mnenju ključno pri podpisu petletne ekskluzivne pogodbe. V obdobju, ko vlada zelo zapletena situacija na trgu športnih pravic, smo izjemno ponosni, da smo ljubiteljem vrhunske košarke omogočili ogled tekem najboljših evropskih tekmovanj na naših kanalih Nova Sports v Grčiji in na Cipru ter na Sport Klubu v državah jadranske regije. United Media je že leta vodilno podjetje pri pravicah do prenosov najpomembnejših športnih dogodkov, ta pogodba pa je le še ena potrditev naše strateške odločenosti, da bomo tudi v prihodnje gledalcem zagotavljali prenose najprestižnejših tekmovanj,” je povedala izvršna direktorica United Medie Aleksandra Subotić.

Komentari

Vaš komentar