Kokoškov po Efesu: Nadzor na skokom ključen

Evroliga 9. Okt 202013:36 > 13:38
Igor Kokoškov je okrepil strokovni štab Dallasa. Foto: Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkarji Fenerbahčeja, ki jih vodi Igor Kokoškov so z rezultatom 80:71 premagali Efes in imajo tako po zmagi v prvem krogu proti Zvezdi stoodstoten izkupiček v elitnem evropskem košarkarskem tekmovanju.

Igor Kokoškov, ki je tudi selektor srbske košarkarske reprezentance je bil zadovoljen z zmago, a poudaril, da je bilo v igri veliko napak in da je še veliko prostora za izboljšave.

“Skok je naša Ahilova peta že vse od začetka priprav. To težavo poizkušamo rešiti in zadovoljen sem, da je bila dragocena zmaga dosežena z veliko energije, borbenosti in discipline,” je po tekmi povedal Igor Kokoškov in nadaljeval:

“Pokazali smo veliko slabosti pa čeprav smo zmagali. Naredili smo veliko napačnih odločitev tako v obrambi kot v napadu. Evroliga je najboljše tekmovanje v Evropi in zato moramo dvigniti nivo. Tako na tekmi kot tudi treningih. Še bolj moramo nadzorovati skok, biti agresivni v obrambi in napadu. Previdni moramo biti z vsako žogo saj lahko v tako peklenski konkurenci ena žoga odloči tekmo. Zato jih ne smemo izgubljati na tako lahek način. V vsakem primeru sem zadovoljen z doseženim.”

Po Crveni zvezdi in Efesu zdaj Fenerbahče v naslednjem krogu čaka CSKA Moskva.