Ob 19.00 na SK1: V Beograd prihaja vroči CSKA

Evroliga 15. Nov 20179:28 > 9:40
Turkish Airlines EuroLeague

Košarkarji Crvene zvezde v 7. krogu Evrolige gostijo moskovskega velikana CSKA. Lahko Beograjčani po dveh zaporednih evropskih porazih doma presenetijo zasedbo Dimitriosa Itoudisa?

CSKA je trenutno najbolj vroča ekipa na stari celini, Moskovčani pa so svoj edini poraz doživeli 19. oktobra, ko jih je v Madridu ugnal Real. Zvezda bo tokrat igrala v Kombank Areni, kjer bi jo lahko s tribun podpiralo kar 18.340 fanatičnih navijačev, ki bodo zagotovo tudi tokrat šesti igralec Beograjčanov.

Zasedba Dušana Alimpijevića je zaenkrat obe letošnji evroligaški zmagi dosegla pred domačimi navijači. Beograjčani pa bodo tokrat za morebitno presenečenje morali prikazati najboljšo možno predstavo. Pri gostih je trenutno najbolj vroč Nando De Colo, ki od 4. kroga naprej v povprečju dosega kar 22 točk na tekmo. Ob Francozu bodo nevarni še Will Clyburn, Sergio Rodriguez, Othello Hunter, Andrey Vorontsevich in Cory Higgins, ki so na zadnjih tekmah v napadu vselej izdatno pomagali francoskemu zvezdniku.

Tudi Beograjčani imajo svoje adute v napadu. Najbolj razigrana sta zagotovo Taylor Rochestie (16,5 točke na tekmo) in Milko Bjelica (14,2 točki na tekmo), ki pa sta na zadnji tekmi proti Unicaji iz Malage razočarala in skupaj dosegla le 12 točk. Proti Unicaji je še kako manjkal tudi Pero Antić, trikratni prvak Evrolige, ki se tokrat vrača v Alimpijevićevo zasedbo.

Vlogo favorita je vsekakor potrebno pripisati CSKA-ju, a Crvena zvezda je pred svojimi navijači že marsikdaj zaigrala nad svojimi zmožnostmi in uspela priti do velikega skalpa. Moskovčani se zagotovo še dobro spomnijo lanskega poraza v Beogradu, ko je Zvezda doma povsem nadigrala CSKA. Bo tako tudi tokrat?