Anthony Randolph zaključil z Realom

Evroliga 26. Jun 20188:35 > 9:24
Euroleague

Kraljevi klub se je odločil pogrešiti Randolpha zaradi njegovih slabših predstav in pomanjkanja discipline. Tako je zdaj slovenski reprezentat v iskanju novega kluba po dveh sezonah pri Realu.

Prihodnost Anthonyja Randolpha je daleč od španske prestolnice. Real Madrid je prekinil sodelovanje zaradi slabših predstav v tej sezoni in pomanjkanja discipline. Randolph je leta 2016 podpisal za ekipo Pabla Lasa – Lokomotivo iz Kubana, a mu je po uspešnem začetku sezone nivo igre precej upadel. V končnici lige ACB je dosegel povprečje zgolj 3,6 točke v 12,3 minutah.

Real Madrid se torej poslavlja od svojega tretjega najdražjega nakupa in odpira prostor za nove nakupe, in kot poročajo iz kluba, so to Argentinec Gabriel Deck in Slovenec Klemen Prepelič. Njegov rojak in zdaj že bivši Realovec, Luka Dončič, pa se je že preselil čez lužo, kjer je bil na NBA draftu izbran kot tretji.

Razlogi za Randolphov odhod:

Na treninge naj bi prihajal s polurno zamudo in čeprav njegova kvaliteta ni vprašljiva, je predvladala njegova neodgovornost v garderobi in do soigralcev, ki so letošnjo sezono osvojili dve najpomembnejši lovoriki. Američan tako po dveh sezonah končuje svojo etapo pri galaktikih. Zaenkrat se še ne ve, kje bo nadaljeval kariero, ponudb pa mu ne manjka. Anthony ima tudi slovenski potni list in kot slovenski reprezentant je na zadnjem Eurobasketu osvojil zlato medaljo skupaj z Dončičem in Prepeličem. V zadnji Euroligi pa je njegovo povprečje naraslo na 8,2 točke v 18-ih minutah.Slabši pa je bi njegov doprinos na Final four, kjer je v polfinalu in finalu dosegel povprečje 2,5 točke.