Težave za Obradoviča: Vse več poškodovanih pri Fenerju

Evroliga 4. Maj 201916:53 > 16:54
Željko Obradović (Foto: Getty images/David Ramos)

Trener Fenerbahčeja Željko Obradovič ima pred najpomembnejšimi tekmami sezoni velikanske težave s poškodovanimi košarkarji. Na Final Fouru bosta zagotovo manjkal Joffrey Lauvergne in Luigi Datome, vprašljiva pa sta Jan Vesely in Nikola Kalinič.

Fenerbahče je včeraj s konkretno oslabljeno ekipo izgubil po dolgem času pred domačimi gledalci, boljši je bil Banvit z 78:70. Ta poraz pa pomeni, da bi Fener lahko izgubil prvo mesto po rednem delu sezone in v primeru finala z Anadolu Efesom izgubil tudi prednost domačega terena.

Ampak, to dejstvo bi Željko Obradovič najbrž sprejel, če bi imel na razpolago vse igralce. Tako pa mu manjkajo štirje visoki igralci, ki so ključnega pomena v njegovi ekipi. Pred najpomembnejšimi tekmami je seveda to hud udarec za Fenerbahče, ki je letos deloval najbolje izmed vseh v Euroleague.

Pred končnico v državnem prvenstvu in Final Fourom Euroleague ima srbski strokovnjak hud glavobol zaradi četverice. Bržkone je letošnjo sezono že zaključil center Joffrey Lauvergne, brez zaključnega turnirja velike četverice naj bi ostal še en visok košarkar in sicer Luigi Datome.

Zaradi težav pa sta se sedaj pod vprašaj postavila še dva. Še en center Jan Vesely in pa Nikola Kalinič, ki je prav tako zelo pomemben člen ekipe. Oba bosta seveda vprašljiva vse do konca.

“To je težko obdobje za nas. Poizkušamo, da se pripravimo na najboljši možni način in, da maksimalno izkoristimo igralce, ki so nam na razpolago. Manjkajo nam štirje igralci… To je bil eden mojih najslabših dni,” je dejal Obradovič.

Fener se bo v polfinalu Final Foura pomeril z Anadolu Efesom.