PAO v pogovorih z legendarnim NBA košarkarjem

Evroliga 15. Jan 20205:16 > 5:19
Mike Ehrmann/BIG3 via Getty Images

Amar'e Stoudemire bi lahko v kratkem okrepil vrste atenskega Panathinaikosa, ki ga vodi ameriški strokovnjak Rick Pitino. Stoudemire je prvi del sezone preživel v kitajskem košarkarskem prvenstvu.

Šestkratni udeleženec tekme zvezd v ligi NBA in včasih eden izmed najboljših visokih košarkarjev na svetu Amar’e Stoudemire, je v aktivnih pogovorih za prestop v vrste atenskega Panathinaikosa, poročajo izraelski mediji. 

Stoudemire, ki je v ligi NBA nosil drese Phoenixa, New Yorka, Dallasa in Miamija, že ima izkušnje z evropsko košarko, saj je v dveh obdobjih igral za Hapoel iz Jeruzalema, aktualno sezono pa je pričel na Kitajskem pri ekipi Fujian Sturgeons.

Za Fujian je odigral 11 tekem in v povprečju dosegal 19,3 točke in 8,2 skoka v povprečju na tekmo. Stoudemire bi okrepil centersko vrsto grškega moštva, ki se v teh trenutkih bori za mesto v končnici Evrolige, pa tudi za prednost domačega igrišča za četrtfinalno serijo. Panathinaikos ima na visokih položajih trenutno Georgiosa Papagiannisa, Jacoba Wileyja, Deshauna Thomasa in Dinosa Mitogouja.

Trener atenske ekipe je Rick Pitino, ki zelo ceni Stoudemireja, za nameček je že leta 2002 skušal tega košarkarja pripeljati na univerzo Lousville, ki jo je takrat vodil. Studemire se je takrat po starih pravilih lahko v ligo NBA odpravil kar iz srednje šole in takrat postal član Phoenixa.