Žalgiris našel novega trenerja in predstavil okrepitev

Evroliga 14. Jul 202012:12 > 12:15
Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Novi trener litovskega velikana je postal Avstrijec Martin Schiller, ki se k Žalgirisu seli iz ZDA, kjer je zadnja tri leta uspešno deloval v razvojni ligi NBA-ja, kjer je vodil Salt Lake City Stars.

38-letni Dunajčan je sicer svojo kariero začel v Nemčiji, njegov izbor pa je nekoliko presenetljiv, saj so mediji z Žalgirisom povezovali številna slovita imena.

Navdušen sem, ker bom v prihodnje treniral Žalgiris. Hvaležen sem za ponujeno priložnost in počaščen, da bom vodil tako velik klub. Jasikevičius je v zadnjih letih na klopi Žalgirisa opravil izjemno delo, želim si nadaljevati v podobnem slogu. Komaj čakam, da pričnem s tem potovanjem,” je ob predstavitvi povedal Martin Schiller, ki je z Žalgirisom podpisal dvoletno pogodbo.

Schiller je bil do danes v glavnem pomočnik. Med letoma 2010 in 2015 je deloval pri Artlandu, nato pa pred odhodom v ZDA še pri Ludwigsburgu. Hkrati je tudi pomočnik selektorja pri nemški reprezentanci. V letu 2020 je prejel nagradi za najboljšega trenerja v razvojni ligi NBA-ja.

Ob predstavitvi trenerja so pri Žalgirisu predstavili tudi zvenečo okrepitev. Iz Fenerbahčeja prihaja francoski center Joffrey Lauvergne, ki je v zadnji sezoni v Evroligi v povprečju dosegal dobrih šest točk na tekmo. 28-letnik je bil predtem v NBA-ju pri Denverju, Oklahomi, Chicagu in San Antoniu, še prej pa je igral pri Himkiju, Partizanu, Valencii in Chalonu.