Real z Randolphom po velikem preobratu izločil Barco (VIDEO)

Evroliga 19. Maj 202322:17 0 komentarjev

Real Madrid se je s fantastično serijo v tretji četrtini in izjemnim Walterjem Tavaresom v zadnji po preobratu ugnal Barcelono in se uvrstil v finale evrolige. V nedeljo bo naskakoval rekordni 11. naslov.

Špansko-katalonski derbi so bolje odprli galaktiki, ki so uvodoma hitro ušli na 10:3, a je Nikola Kalinić že sredi prve četrtine zadel trojko za prvo vodstvo Barcelone pri 12:11. Za izenačen izid po prvih 10 minutah igre je izpod obroča zadel Walter Tavares.

Drugo četrtino je s košem odprl Anthony Randolph, ki je kot prvi od obeh naturaliziranih Američanov vstopil v igro. Na veselje domačih navijačev je nato zablestel Rokas Jokubaitis, ki je Barco z tremi koši popeljal v vodstvo, medtem ko je Kyle Kuric s svojo drugo trojko poskrbel za prednost sedmih točk (32:25). Ta je nato poskočila še na devet, a je s trojko za nekoliko lepšo popotnico v garderobo sicer nekoliko razglašenih Madridčanov poskrbel Sergio Llull (42:36).

Hanga izgubil živce in podžgal soigralce

Sredi tretje četrtine se je na parketu tudi zaiskrilo. Vesely je pod obročem v hrbet potisnil Adama Hango, ta pa je povsem izgubil živce in Čeha z rokoborskih prijemom podrl na tla. Prejel je nešportno osebno napako. Barca darila ni izkoristila, Vesely je zgrešil oba prosta meta, Nicolas Laprovittola pa še trojko iz igre. Kot bi celoten dogodek dal krila Realu, ki je z delnim izidom 15:0 zaostanek z 39:47 preobrnil v vodstvo s 54:47! Katalonci so nato le prekinili strelsko sušo, po trojki Laprovittole so ekipi pred zadnjo četrtino ločile 3 točke.

Vroča kri sredi tretje četrtine po nešportni osebni napaki Hange:

Prav Argentinec je z novo trojko, že svojo četrto, 8:48 pred koncem izid poravnal na 58:58. El clasico se je tako v zadnji četrtini začel z ničle. Galaktiki so prve točke v zadnjem delu dosegli šele po štirih minutah igre preko Sergia Rodrigueza, potem ko je Laprovittola napravil nešportno osebno napako. Real se je vrnil v vodstvo, “Chacho” pa ostal vroč in s trojko poskrbel za 67:60.

Mirotić povsem zatajil

Neverjetno, a Nikola Mirotić je šele štiri minute pred koncem vpisal prvo točko, potem ko je do tega trenutka zgrešil vseh osem metov iz igre.

Barci v zaključni ni in ni steklo v napadu. Ko je Tavares pod obročem pobral že svojo 13. odbito žogo in je nad njim osebno napako napravil nemočni Vesely, je bila zmaga Reala blizu. Zadnji žebelj v krsto Kataloncev je s trojko zabil Mario Hezonja, dvoboj je bil pol minute pred koncem pri 76:66 odločen.

Tavares je tekmo sklenil z indeksom kar 39, vpisal je 20 točk (iz igre 7/9), 15 skokov in podelil še 4 blokade. Izjemno pomembne koše je v drugem polčasu prispeval tudi Rodriguez, ki je tekmo sklenil z 12 točkami in 5 asistencami. Medtem ko je Mario Hezonja prispeval 14 točk. Anthony Randolph je v slabih 7 minutah dosegel 6 točk in 2 skoka.

Vrhunci Anthonyja Randolpha:

Na drugi strani Mike Tobey kot edini od 12 članov Barce ni prišel na parket, medtem ko je bil s 16 točkami prvi strelec Alex Abrines. Veliko razočaranje in največji dolžnik je ostal Nikola Mirotić, ki je prve točke vpisal šele sredi zadnje četrtine, tekmo pa sklenil s 3 točkami in metom iz igre 1/10.

Finale med Realom in Olympiacosom bo v nedeljo, 21. maja, ob 19.00.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!