Šarunas Jasikevičius se vrača v evroligo

Evroliga 14. Dec 202315:33 0 komentarjev
Šarunas Jasikevičius. Foto: Vincenzo Del Negro/Euroleague Basketball via Getty Images

Fenerbahče ni dolgo iskal novega trenerja. Na klop turškega košarkarskega velikana po Dimitrisu Itoudisu prihaja nekdanji ljubljenec dvorane Tivoli Šarunas Jasikevičius.

Dimitris Itoudis se je od klopi poslovil po letu in pol dela. Fener je pod taktirko 53-letnega Grka odlično odprl sezono v evroligi in imel po šestih krogih na računu pet zmag, a v zadnjem obdobju zapadel v krizo. Turki so izgubili šest od zadnjih sedem obračunov in zdrsnili z mest, ki vodijo v končnico.

Vodstvo kluba se je odločilo ukrepati in v sredo Itoudisa odslovilo. Takoj so po spletu zaokrožile govorice o imenovanju Šarunasa Jasikevičiusa, dan pozneje je njegov prihod že uradno potrjen. 47-letni Litovec je podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26.

Jasikevičius velja za igralsko legendo evrolige in bil v bleščeči karieri s tremi različnimi ekipami kar štirikrat okronan za prvaka. Slovenski ljubitelji košarke so si ga dobro zapomnili po sezoni 1999/2000, ki jo je preživel v takratni Union Olimpiji in v Tivoliju pustil velik pečat.

V trenerske vrste je presedlal leta 2014. Sprva je v Žalgirisu deloval kot pomočnik, nato kar štiri sezone deloval tudi v vlogi glavnega trenerja. Od leta 2020 do 2023 je sedel na klopi Barcelone, a se po neuspešnem lovu na naslov letos poslovil od Katalonije, čeprav je klub v vseh treh sezonah pripeljal na zaključni turnir četverice.

Fener je evroligo edinkrat osvojil leta 2017, z novim strategom pa sezono nadaljuje že v petek ob 18.45, ko v Carigradu v okviru 14. kroga gostuje Monaco.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!