Žalgiris predstavil posebne drese v podporo Ukrajini

Evroliga 8. Mar 202219:28 0 komentarjev
Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Žalgiris Kaunas je predstavil posebne drese v podporo Ukrajini. Igralci litovskega moštva bodo na domači tekmi 29. kroga Evrolige proti Barceloni v domači dvorani namesto v zeleno-belo oblečeni v ukrajinsko modro in rumeno barvo.

Ob bližajočem se praznovanju litovskega dneva neodvisnosti Žalgiris vabi navijače, da 11. marec obeležijo v areni Zalgirio, kjer se bodo zeleno-beli pomerili z Barcelono.

Tokrat litovski prvaki in navijači ekipe ne želijo praznovati le lastne neodvisnosti, temveč tudi izraziti solidarnost z Ukrajinci, ki se trenutno borijo za svojo svobodo.

Navijači so povabljeni, da s seboj prinesejo litovske in ukrajinske zastave, ki jih bodo dvignili med litovsko himno.

Žalgiris, ki je v preteklem tednu izražal svojo podporo, bo pokazal še en znak solidarnosti, saj bo tradicionalne zeleno-bele drese zamenjal za modro-rumene, ki ponazarjajo ukrajinsko zastavo.

“Ukrajinski boj za svobodo ne sme postati norma, nekaj, kar je seveda razumljivo. Na to se ne moremo preprosto navaditi. Zato smo se odločili, da bomo pokazali solidarnost z Ukrajinci in poslali sporočilo o njihovi junaški drži proti ruski agresiji,” je dejal kapetan Žalgirisa Paulius Jankunas.

Na tej tekmi bo več litvanskih predstavnikov kot običajno, saj iz Litve prihaja precej številčna delegacija Barcelone. Rokas Jokubaitis, Sarunas Jasikevicius, Darius Maskoliunas, Tomas Masiulis, Justas Grainys in Mindaugas Gudelis se bodo za to tekmo odpravili domov, pridružila pa se jim bosta tudi nekdanja igralca Žalgirisa Brandon Davies in Nigel Hayes.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!