FIBA: Slovenija ni več favorit za naslov evropskega prvaka

Eurobasket 2022 31. Avg 20227:411 komentar
Delite:
Luka Dončić
Luka Dončić. Foto: FIBA

Potem, ko je Mednarodna košarkarska zveza v prvih dveh lestvicah razmerja moči dajala prednost Sloveniji, se je ta sentiment pri možeh krovne organizacije zdaj nekoliko spremenil. Prvi favorit za zmago na prihajajočem Eurobasketu, vsaj sodeč po mnenju analitikov uradne spletne strani FIBA, je reprezentanca Srbije.

Poraz Slovenije proti Nemčiji v kvalifikacijah za SP v košarki je pustil posledice na zadnji lestvici FIBA “power rankings”.

Po mnenju avtorjev uradne spletne strani Mednardone košarkarske zveze imajo zdaj največ možnosti za zmago v Berlinu 18. septembra Srbi, ki so zlezli s četrtega mesta, četa Aleksandra Sekulića je padla za eno mesto in je zdaj druga.

Zmagovalni oder po kakovosti na tem seznamu dopolnjuje še Grčija, ki ji FIBA napoveduje bronasto kolajno, potem pa so se do osmega mesta razvrstile še Litva, Francija, Nemčija in Španija.

“Slovenija je bila na tekmi proti Nemcem pod svojimi zmožnostmi, bila je nadigrana. Še vedno jim pripada status favorita, poraz pa bi jih lahko streznil. Že prva tekma turnirja proti Litvi bo dala veliko odgovorov,” so o slovenski izbrani vrsti zapisali med drugim zapisali na spletni strani FIBA.

Stavnice še nekoliko manj zaupljive

Na svetovnih spletnih stavnicah je Slovenija po kvotah padla celo na tretje mesto, v sendvič med drugo kandidatko za naslov Grčijo ter Francijo, medtem ko je prvi favorit še zmeraj Srbija. Kvota za zmago čete Aleksandra Sekulića na prihajajočem EP se gibljejo malce nad vrednostjo 5.

Komentari

Vaš komentar