Ganjenega Dragića srbijo prsti, vrata zdaj povsem odprta

Košarka 4. Jul 20228:38 > 14:09 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić po nedeljski tekmi kvalifikacij za SP v Stockholmu proti Švedski ni mogel potrditi, ali je bila to res njegova zadnja tekma v dresu z državnim grbom, v isti sapi pa dodal, da ga zelo mika, da se fantom pridruži na septembrskem Eurobasketu.

Zlati kapetan je na tekmah proti Hrvaški in Švedski je ponovno videl, kako rad igra za reprezentanco. Na takoimenovanih njegovih poslovilnih tekmah od reprezentančnega dresa je naravnost užival.

“V zadnjih štirinajstih dneh, odkar sem znova v reprezentanci, so se mi vrnili občutki z evropskega prvenstva 2017. Res smo dobra klapa. Fantje so super, imamo se odlično, igramo en za drugega in vsi zelo uživamo. Res je lepo biti del te ekipe, tako da če pošteno povem, me kar mika, da bi se jim pridružil na evropskem prvenstvu. Po drugi strani pa sem še malo neodločen. Niti sam ne vem, ali bi šel ali ne. Zaenkrat ne bi rad povedal nič definitivnega,” je po tesni zmagi nad Švedi za STA povedal Dragić, ki je v nedeljo dobil tudi nov klub v ligi NBA.

Ne bo igral v Dallasa pri Luki Dončiću, pač pa v ekipi, kjer je svoj čas blestel Michael Jordan – Chicago Bulls.

Mora paziti na svoje telo, a …

Dragić je priznal, da ni več najmlajši, da mora paziti na svoje telo, a vseeno bi rad še nekaj časa igral košarko. “Ko me je švedski novinar po tekmi vprašal, ali bom naslednje leto nastopil na svetovnem prvenstvu, sem se le nasmejal. Pri 36 letih res ne razmišljam eno leto vnaprej. Želim igrati košarko še dve, tri leta, zato moram paziti na svoje telo,” se je zasmejal zmaj iz Kosez.

Dragić je bolj ali manj že prečrtal avgustovske kvalifikacije za SP, ko se bodo delile vstopnice za košarkarski mundial, saj ima ravno tisti čas v Miamiju “neke osebne zadeve”, kar se pa tiče Eurobasketa, pa je pustil vrata ne samo priprta, ampak povsem odprta.

Dragić proti Hrvaški (19 točk):

Dragić proti Švedski (20 točk):

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!