Goran Dragić o ‘sporni’ št. 7: Izbrala sta jo moja otroka

Košarka 7. Avg 20229:00 > 9:09 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

"Toni Kukoč je legenda svetovne košarke. Presenetljivo je, da številka sedem v Chicagu ni upokojena. A meni sta jo v resnici izbrala otroka," o sedmici, ki jo bo nosil v svojem šestem klubu v ligi NBA, pripoveduje Goran Dragić.

Ko je ob nedavnem prestopu v Chicagu Goran Dragić izbral dres s številko sedem, se je asociacija ponudila kar sama. Toni Kukoč. Znameniti Dalmatinec, ki sicer kot svetovalec še naprej deluje pri Chicago Bulls, je s sedmico na prsih in hrbtu navduševal v zlati Jordanovi dobi Bikov iz vetrovnega mesta. A čeprav trikratnega prvaka lige NBA in enega najboljših evropskih košarkarjev vseh časov zelo spoštuje, pa Dragić pravi, da je ozadje izbire vendarle nekoliko drugačno.

“Številko sedem sem nosil že v Miamiju. Sedem let. Ob prestopu v Chicago pa sta mi to številko izbrala otroka. Dejala sta, naj znova zaigram s pravljično številko,” pojasnjuje 36-letni Ljubljančan, do katerega so prišle tudi ameriške in hrvaške kritike. Povezane so z mnenjem, da bi morali v Chicagu Tonijevo sedmico upokojiti, tako kot to velja za številke 4, 10, 23 in 33.  “Za Hrvate me ne zanima. Kolikor vem, številka sedem ni obešena pod strop. Tukaj torej ni razprav,” odgovarja Dragić in dodaja: “Spoštujem Tonija Kukoča. On je legenda svetovne košarke. Je pa res malce presenetljivo, da številka v Chicagu ni upokojena.”

Toni Kukoč. Foto: Guliverimage

Ob tem velja dodati, da so sedmico v zadnjih letih v Chicagu med drugim nosili tudi Troy Brown, Justin Holiday , Michael Carter-Williams , Ben Gordon … “Upam, da bom dobro igral s številko sedem,” nadaljuje slovenski reprezentant, ki bo ob igranju v Chicagu zaslužil 2,9 milijona ameriških dolarjev. Sam pravi, da ga bolj zanima vloga. Ta naj bi bila dokaj jasno začrtana. Trener Billy Donovan mu jo je predstavil že ob julijskem obisku v Laškem. Bil naj bi drugi organizator igre, adut s klopi z ”obljubljenimi” dvajsetimi minutami. Toliko mu več konkurenčnih klubov, tudi Dončićev Dallas, ni bilo pripravljenih nameniti. “To je super. Za moja leta,” pravi najbolj izkušen slovenski legionar v ligi NBA.

Prvo bitko v Chicagu pa je že dobil. Pa ne v boju za številko, plačo ali igralne minute. “Po opravljenem zdravniškem pregledu so mi odgovorni pri Chicagu dejali, da bi jim bilo bolj všeč, če bi se odločil za prosto poletje, torej brez reprezentance. Jaz sem dejal, da želim igrati za Slovenijo. Na koncu je odločila igralčeva beseda,” razkriva Goran Dragić, ki je, kot pravi, zdaj povsem zares vstopil v svojo nepreklicno zadnjo reprezentančno akcijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!