Goran Dragić znova v reprezentanci?

Košarka 27. Maj 202214:15 > 14:28 komentarja
Goran Dragić. Foto Aleš Fevžer

Vse glasnejši so namigi, da se utegne čez dober mesec v slovensko košarkarsko reprezentanco, ki se bo v Stožicah pomerila s Hrvaško, vrniti zlati kapetan Goran Dragić.

“Ni dvoma! Zaigral bom za slovensko reprezentanco,” je kmalu po porazu proti Golden State Warriors v finalu zahodne konference in koncu svoje četrte sezone v ligi NBA dejal zvezdnik Dallasa dejal Luka Dončić. Septembrski EuroBasket 2022 bo zanj osrednji poletni izziv, v vodstvu reprezentance pa upajo, da bo selektorju Aleksandru Sekuliću na voljo že prihodnji mesec, ko se bo Slovenija v tretjem Fibinem oknu kvalifikacij za SP 2023 pomerila s Hrvaško v Ljubljani in Švedsko v Norrköpingu. A ne le on …

V košarkarskih kuloarjih so namreč vse glasnejše govorice, da utegne svojo reprezentančno upokojitev vsaj za eno (in morda zadnjo) tekmo odmrzniti Goran Dragić. Ali bo 36-letni Ljubljančan 30. junija, kar je natančno 4 leta, 9 mesecev in 13 dni po tem, ko je v Istanbulu kot kapetan v zrak dvignil pokal za naslov evropskega prvaka, v Stožicah resnično znova oblekel reprezentančni dres, nam odgovorni pri Košarkarski zvezi Slovenije niso potrdili. Vztrajajo namreč pri zdaj že kar zimzelenih besedah predsednika Mateja Erjavca o tem, da je Dragić večna želja in da so zanj vrata vselej odprta. Tudi tokrat so. Po naših informacijah ni ostalo le pri obrabljeni frazi, zadnjo besedo pa bo imel seveda Dragić.

Foto: Aleš Fevžer

Bolj jasen odgovor o tem, ali se pod tem dimom skriva tudi ogenj, utegnemo dobiti že prihodnji petek, ko naj bi se donedavni član Brooklyn Nets v Ljubljani udeležil premiere filma 2017, ki govori o naslovu evropskega prvaka, reprezentančna slika pa bo povsem jasna kmalu po desetem juniju, ko bo Sekulić tudi uradno objavil seznam reprezentantov za naslednjo reprezentančno akcijo.

Reprezentanti se bodo v pripravah na kvalifikacijski tekmi s Hrvaško in Švedsko zbrali sredi prihodnjega meseca. Iz soseščine pa medtem prihajajo namigi, da se bo izbrana vrsta v okviru priprav 25. 6. v Trstu na prijateljski tekmi pomerila z Italijo.

Letos bo sicer minilo 16 let od ognjenega krsta Gorana Dragića v slovenski reprezentanci. Zanjo je zbral 79 nastopov, kar ga na večni lestvici uvršča na drugo mesto. Pred njim je le Jaka Laković. Zaigral je na treh svetovnih in petih evropskih prvenstvih. Nazadnje leta 2017, ko je kot kapetan evropskih prvakov in MVP prvenstva naznanil slovo. Bo zdaj deležen še poslovilne reprezentančne tekme v Stožicah?