Pečat Dončićevega Dallasa tudi v Celju

Košarka 3. Okt 202210:56 0 komentarjev
slovenija bosna tekma
Luka Dončić; foto: FIBA

Ta teden bosta v Celju zaživeli kar dve košarkarski igrišči v barvah severnoameriškega poklicnega moštva Dallas Mavericks in prvega zvezdnika slovenske košarke Luke Dončića.

Pred EuroBasketom je Luka Dončić v Celju v dresu slovenske reprezentance nastopil na dveh tekmah. Dober mesec pozneje pa mesto ob Savinji postaja bogatejše za kar dve zunanji košarkarski igrišči v njegovih barvah. Oziroma barvah njegovega kluba. Kot so se pohvalili pri celjski občini, bosta ljubiteljem košarke od torka naprej na voljo “prvi igrišči ekipe NBA v Evropi.”

Dallas Mavericks, kjer kariero v ligi NBA razvija prvi zvezdnik slovenske košarke, je namreč v celoti financiralo igrišče MAVS, ki je postavljeno pri Dijaškem domu na Ljubljanski cesti. Obenem pa je sofinanciralo tudi igrišče Dončić na Hudinji ob Mariborski cesti. Odprtji igrišč, ki naj bi pripomogli k razvoju mladih celjskih košarkarjev in ob katerih bodo zasadili tudi drevesa, v knežjem mestu načrtujejo za torek ob 11.00 in 15.00.

S tem se nadaljuje trend obnavljanja oziroma postavljana košarkarskih igrišč. Spomnimo, Luka Dončić je lani svoje igrišče odprl v Ljubljani. Še bolj “produktiven” pa je pri vračanju v okolje Goran Dragić. Svoja igrišča je namreč postavil že v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Laškem.

Foto: igrišče MAVS pred odprtjem

Igrišče Mavs Celje
Foto: Uroš Skaza
Igrišče Mavs Celje
Foto: Uroš Skaza
Igrišče Mavs Celje
Foto: Uroš Skaza
Igrišče Mavs Celje
Foto: Uroš Skaza

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!