Italijani šokirali Srbe in Igorja Kokoškova: “To je sramota”

Košarka 5. Jul 20217:46 > 7:58
Italijanska košarkarska reprezentanca
(Foto: Guliverimage)

Češki košarkarji so na kvalifikacijskem turnirju v Victorii v Kanadi na finalni tekmi visoko premagali Grke s 97:72 in si zagotovili zadnjo vozovnico za letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu. Velik spodrsljaj so si privoščili Srbi, potem ko so jih v finalu turnirja v Beogradu s 102:95 ugnali Italijani.

Junak finalnega dvoboja na kanadskem turnirju je bil nekdanji košarkar ljubljanskega Slovana Jan Vesely, ki je proti Grkom dosegel16 točk, hkrati pa je pobral osem žog pod obema obročema ter zbral po pet podaj in ukradenih žog.

Močno razočarani so domači kvalifikacijski turnir sklenili Srbi, potem ko jih je v Beogradu presenetila Italija. Ta si je nastop na olimpijskih igrah zagotovila z zmago s 102:95 (28:22, 29:23, 23:18, 22:32).

“Ni nobene drame, boljša ekipa je zmagala. Ko vodiš svojo državo, je vse skupaj zelo čustveno. Sam sem razočaran nad izidom. Celoten turnir smo poskušali najti pravo igro. Nismo se bili pripravljeni žrtvovati kot ekipa. Imena ne pomenijo nič, igralci igrajo in nismo si zaslužili zmage. Čestitke Italijanom, četudi bi lahko uspeh proslavili bolj športno,” je po tekmi dejal selektor Srbije Igor Kokoškov.

Italijanski košarkarji so sicer po 26 minutah vodili že s 24 točkami razlike (73:49), v zadnjo četrtino pa vstopili s prednostjo plus 14. Košarkarji nekdanjega slovenskega selektorja so do konca dvoboja razliko še zmanjšali, a jim več kot ublažiti poraza ni uspelo.

“Lagal bi, če bi dejal, da to ni velika sramota. Kot izkušen igralec nisem bil pravi. Razlog za to ni važen. Igrali smo zelo slabo in zmagala je boljša ekipa. Če nisi stoodstoten, ne moreš zmagati. Lahko se le opravičim naši državi in navijačem,” pa je bil razočaran srbski košarkar Nemanja Bjelica, ki je v 22 minutah dosegel vsega pet točk.

Pri Italiji je bil s 24 točkami najboljši strelec Nicolo Manion, Achile Polonara jih je dodal 22, Simone Fontecchio pa 21. Pri Srbiji je bil s 27 točkami najučinkovitejši Danilo Anđušić.

Komentari

Vaš komentar