Jaka Blažič na izhodnih vratih

Košarka 30. Maj 202215:58 1 komentar
Jaka Blažič na poti v Bahcesehir. Foto: Aleš Fevžer

Medtem ko so košarkarji Cedevite Olimpije trdno odločeni, da se že v torek pozno zvečer odpravijo na zaslužen oddih, pa nato veliko dela čaka vodilne može ljubljanskega kluba. Upajo, da z večjim proračunom, vseeno pa bodo stežka zadržali vse nosilce iz iztekajoče se sezone, na čelu z Jako Blažičem, ki se, kot vse kaže, od zelenih odpravlja k rdečim zmajem.

“Res upam,” je po sobotni drugi zmagi nad Helios Suns in s tem priigrano zaključno žogo za naslov državnega prvaka na vprašanje novinarja Dnevnika o tem, ali bi bil dopust lahko motiv za dodatno angažiranost košarkarjev na torkovi tretji tekmi v Domžalah, odvrnil trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac. Ob tem opozarja, da bodo poskušali borbeni Domžalčani drago prodali svojo kožo, a vseeno verjame v objektivno kakovostno prevlado, ki bi tehtnico že v torek (tretja tekma se bo začela ob 20.30, prenos na SK) dokončno prevesila na ljubljansko stran.

Naslov državnega prvaka je za Cedevito Olimpijo, po osvojenem pokalu ter preboju v končnico lige ABA in EuroCupa, še zadnji cilj leta. Sezona bo imela zanesljivo pozitivno oceno, tudi zaradi vrnitve navijačev, kanček grenkobe pa ostaja ob vtisu, da bi bila evropska sezona vendarle lahko še nekoliko daljša, Stožice pa še kdaj razprodane. A v klubskih pisarnah so medtem že obrnili novo stran, na kateri je zapisana sezona 2022/23. Javna želja vodstva športnega dela je nekoliko višji proračun, športni direktor Sani Bečirović pa se je medtem že podal na tržnico.

Olimpija v torek še tretjič proti Heliosu. Foto: Aleš Fevžer

V zmajevem gnezdu gre v prihodnje zanesljivo pričakovati nekaj novih obrazov (želja je znova tudi Žiga Samar, pri Hrvatih pa se šušlja o Krunoslavu Simonu, ki naj bi bil sicer z eno nogo že pri Ciboni), predvsem zaradi dejstva, da bo pestro tudi pri izhodnih vratih. Zdi se, da bo med tistimi, ki se bodo poslovili, tudi Jaka Blažič. Kapetan in prvi obraz projekta je imel že v preteklosti na mizi nekaj mamljivih ponudb (snubil ga je tudi Virtus), a zdaj je, kot kaže, prišla takšna, da jo bo težko zavrnil. Po naših informacijah bo blejski Ljubljančan okrepil Bahcesehir iz Carigrada. Rdeči zmaji, kot je vzdevek turškega prvoligaša, so mu ponudili dvoletno pogodbo z domnevno vrtoglavim zneskom.

V Stožicah sicer vztrajajo, da bodo poskušali zadržati predvsem domače jedro. Del tega so tudi Zoran Dragić, Edo Murić in Alen Omić, pri čemer naj bi delnice slednjega vendarle nekoliko poskočile. Stekli so tudi že pogovori z Yogijem Ferrellom, ki pa ga bo po odlični sezoni prav tako težko zadržati. Več možnosti za podaljšano sodelovanje ponuja ameriški center Zach Auguste, ki je bojda razpet med Ljubljano in Avstralijo.