Jezni Srbi pred zaprtimi vrati: oglasil se je tudi Obradović

Evroliga 23. Nov 202210:39
Foto: Profimedia

Navijači beograjskega Partizana so na domačih tekmah pravi evroligaški hit. Na težave pa so naleteli ob gostovanju v Barceloni, saj so jim organizatorji na dan tekme preklicali že kupljene vstopnice.

Partizan je v torek v Barceloni zaman lovil peto evroligaško zmago, s katero bi ujel priključek z zgornjim delom lestvice. Pred dobrimi pet tisoč gledalci je bila v Blaugrani boljša zasedba Šarunasa Jasikevičiusa (79:68), pri kateri je Nicolas Laprovittola dosegel 13 točk, slovenski reprezentant Mike Tobey pa ob treh skokih 5. Na drugi strani Gregor Glas ni vstopil v igro. Barca je tako prišla do šeste zmage in tako v paketu štirih klubov zaostaja le za Fenerbahčejem.

A pred tekmo in po njej je predvsem v Srbiji nemalo prahu dvignilo dogajanje pred dvorano. Tam je obstalo večje število (vsaj 200) navijačev Partizana. V katalonsko prestolnico so pripotovali s kupljenimi vstopnicami, a so bili na dan tekme obveščeni o preklicu. Razlog? Španci so ocenili, da bi prišlo do prevelikega varnostnega tveganja,  zato so morali poskrbeti za večjo razmejitev med domačimi in gostujočim navijači, ob vzpostavljanju varnostnega območja pa so več vstopnic preklicali in kupcem obljubili vrnitev kupnine.

Navijači črno-belih so v razburjenju poudarjali tudi številne druge stroške načrtovane poti v Barcelono, rojakom pa je v bran stopil tudi legendarni trener Partizana Željko Obradović. “Ljudje so prihajali z vseh koncev Evrope. Vstopnice so kupili že pred meseci. Evroliga bi se morala odzvati. Zakaj je prišlo do tega? Našim navijačem smo vedno hvaležni,” je po tekmi dejal legendarni strateg.

Komentari

Vaš komentar