Jokić hudo razžalostil Srbijo

Košarka 16. Jun 202117:38
Tudi Nikola Jokić ni mogel verjeti, da mu sodniki niso dosodili osebno napako, nato pa je le skomignil. AP Photo/David Zalubowski

Najkoristnejši košarkar letošnje sezone v ligi NBA in prvi zvezdnik srbske košarke Nikola Jokić se je odločil, da bo izpustil reprezentančno akcijo. Čeprav je z Denverjem iz končnice izpadel precej hitreje, kot so mnogi pričakovali, si bo vzel čas za počitek.

Nikola Jokić je v letošnji sezoni za Denver zaigral na vseh 72 tekmah rednega dela in vseh desetih obračunih končnice. Če si čez lužo ni vzel niti ene tekme odmora, je drugače, ko je v igri srbska reprezentanca.

Srbe, podobno kot Slovence, čakajo kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu. So gostitelji enega od štirih turnirjev, v Beogradu se bodo v skupini A pomerili z Dominikansko republiko in Filipini. Nato se v izločilnih bojih križajo s skupino B, kjer so Portoriko, Italija in Senegal.

Selektor Srbije Igor Kokoškov, ki je pred štirimi leti do evropskega naslova popeljal Slovenijo, tako ne bo mogel računati na usluge trenutno najboljšega centra lige NBA.

Telo potrebuje počitek

Šokantna odločitev, Jokić letos ne bo igral za Srbijo,” je le eden od številnih podobnih naslovov srbskih medijev, potem ko je 26-letni zvezdnik Denverja sporočil, da ne bo na voljo reprezentanci.

Na mojo veliko žalost, kljub ogromni želji, ne morem igrati za reprezentanco. Enostavno moje telo zahteva daljši odmor. To je predlog kluba, ki ga moram sprejeti. Prepričan sem, da imajo fantje tudi brez mene dovolj kvalitete, da bodo poskrbeli za uspeh,” je odločitev obrazložil Jokić.

Letos je bil 41. izbor nabora 2014 prepričljivo izglasovan za najkoristnejšega košarkarja lige. V rednem delu je v povprečju prispeval 26,4 točke, 10,8 skoka in 8,3 podaje na tekmo. V končnici se je poslovil v drugem krogu, s 4:0 je bil od Denverja boljši Phoenix.

Komentari

Vaš komentar