“Jordan in Bryant sta najboljša v zgodovini”

Michael Jordan, foto: Guliverimage

Nekdanji zvezdnik lige NBA Stephon Marbury je kot najboljša košarkarja v zgodovini izpostavil Michaela Jordana in Kobeja Bryanta.

Aktualni trener kitajske ekipe Beijing Royal Fighters je z izbranimi besedami govoril tudi o Kevinu Durantu, katerega spretnosti označuje kot “edinstvene”.

“Seveda sta Bryant in Jordan najboljša košarkarja v zgodovini. Toda nikoli nisem videl košarkarja kot je Durant. On je edinstven,” je dejal 44-letni Stephon Marbury in nadaljeval: “Spominjam se, da sem gledal Kevina, ko je igral prvo tekmo za univerzo v Teksasu. Poklical sem brata in mu rekel: ‘Temu fantu je ime Kevin Durant? Ta bruc ne bo ostal s študenti’. Nikoli nisem videl tako visokega igralca, ki drži žogo kot to počne Durant. Kar ga dela res edinstvenega, je njegov met.”

Durant je v lanski sezoni za Brooklyn odigral 35 tekem, na katerih je v povprečju dosegal 26.9 točk, 7.1 skoka, 5.5 podaje, 0.7 ukradene žoge in 1.3 blokade.

Marbury je bil na naboru leta 1996 izbran kot četrti po vrsti s strani Milwaukeeja, ki ga je takoj poslal v Minnesoto. Kasneje je nastopal še za New Jersey, Phoenix, New York, Boston in nekaj klubov iz Kitajske. Dvakrat je nastopil tudi na tekmi All-Star, z ameriško reprezentanco pa je leta 2004 na olimpijskih igrah v Atenah osvojil bronasto odličje.