Kaznovani lastnik Phoenix Suns ni več zaželen v klubu

Košarka 16. Sep 202210:15 0 komentarjev
Lastnik Phoenix Suns Robert Sarver, foto: Guliverimage

Podpredsednik in eden od delničarjev NBA kluba Phoenix Suns Jahm Najafi zahteva zamenjavo lastnika Roberta Sarvera, ki je bil zaradi pravilnika glede odnosov na delovnem mestu suspendiran za leto dni, vodstvo lige pa mu je ob tem naložilo tudi plačilo denarne kazni v višini 10 milijonov dolarjev.

Sarver je bil kaznovan zaradi uporabe slabšalne besede za temnopolte in neprimernega obnašanja predvsem do žensk. A tako po mnenju navijačev, medijev kot tudi igralcev je kazen, ki jo je prejel lstnik franšize, preblaga. Z njimi se strinja tudi podpredsednik Phoenix Suns, iransko-ameriški milijarder Jahm Najafi, ki je Sarverja pozval k odstopu..

“V dobri veri ne morem sedeti križem rok in dopustiti, da naši otroci in prihodnja generacija mislijo, da je takšno obnašanje zaradi bogastva in privilegijev dopustno. V skladu s svojo obvezo kot podpredsednik Phoenix Suns, da pomagam pri odpravljanju vseh vrst rasizma, seksizma in pristranskosti , Roberta Sarverja pozivam k odstopu,” je v pismu, ki ga je pridobil časnik Arizona Republic, zapisal Najafi.

Ogorčenje in razočaranje nad kaznijo ter obnašanjem Serverja je sicer izrazil tudi zvezdnik moštva iz Arizone Chris Paul. “Sem zgrožen in razočaran. Takšno obnašanje, še posebej do žensk, je nesprejemljivo in se ne sme nikoli ponoviti. Takšno vedenje je grozovito, sankcija pa preblaga. Sem na strani žrtev,” je poudaril ameriški organizator igre.

Naj dodamo, da se je s Sarverjem v slabih odnosih od Phoenixa pred leti poslovil tudi slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je več let nosil del Sonc. V sezoni 2013/14 je bil na vrhuncu svoje kariere. Številni strokovnjaki so se strinjali, da si zasluži vpoklic na tekmo vseh zvezd, ki v košarkarskem svetu pomeni ogromno, a ostal praznih rok.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!