Kdo si v Evropi lahko obeta najvišjo plačo?

Evroliga 27. Avg. 202112:27 > 12:32
Delite:
Nikola Mirotivć; foto: Angel Martinez/Euroleague Basketball via Getty Images

Medtem ko so v ligi NBA prav vsi zneski v pogodbah javno objavljeni, pa zaslužki najboljših košarkarjev v evropskih klubih ostajajo skrivnost. Vseeno je mogoče sklepati, da bo najbolje plačani evroligaški košarkar, član Barcelone Nikola Mirotić, v novi sezoni v žep pospravil 3,8 milijona evrov.

Dobro obveščeni košarkarski portal Eurohoops je ob nadaljevanju politike uradnega skrivanja številk, kar je ena od večjih razlik med Evropo in ZDA, sestavil lestvico najbolje plačanih košarkarjev v evroligi.

Prvo mesto zaseda 30-letni črnogorski kilni center s španskim potnim listom Nikola Mirotić, čigar letna plača pri Barceloni naj bi znašala 3,7 milijona evrov. Med deseterico naj bi bila še dva njegova soigralca, in sicer Cory Higgins ter Nick Calathes (oba 1,5).

Tik pod vrhom neuradne lestvice sta člana Anadolu Efesa, torej aktualnega prvaka. Shane Larkin naj bi zaslužil 3,1 milijona evrov, Vasilije Mičić pa 500 tisočakov manj.

Med klubi, ki imajo v svojih vrstah najbolj plačane košarkarje, bi zaman iskali Panathinaikos in Maccabi, ki sta še pred leti slovela po široko odprtih denarnicah. V tej družbi pa ostajajo CSKA (Nikola Milutinov, 2,1 in Toko Shengelia 1,5), Fenerbahče (Nando De Colo, 1,6 in Jan Vesely, 1,9), Real (Walter Tavares, 1,7) in Olympiacos (Kostas Sloukas,1,5).

Komentari

Vaš komentar