Klemen Prepelič je razveselil selektorja

Košarka 13. Jun 20229:31 0 komentarjev
Klemen Prepelič. Foto: Aleš Fevžer

Potem ko je podaljšal pogodbo z Valencio, je Klemen Prepelič napovedal, da se bo ob koncu julija priključil reprezentančnim pripravam na EuroBasket 2022.

Zaradi grdega zloma roke je Klemen Prepelič ostal brez zaključka klubske sezone in bo izpustil tudi tretje Fibino kvalifikacijsko okno za SP 2023. Toda 29-letni branilec iz Slovenske Bistrice se medtem že odločno spogleduje z vrnitvijo pod koše. V petek je podpisal novo pogodbo z Valencio, v kateri igra od leta 2020. Toda v tekmovalni pogon se želi vrniti že pred začetkom nove klubske sezone.

Kot je pojasnil, trenutno trenira brez večjih bolečin, po naslednjem zdravniškem pregledu pa že pričakuje tudi zeleno luč za kontaktno igro. Prihajajočo reprezentančno okno s kvalifikacijskima tekmama proti Hrvaški in Švedski (30. 6. in 3. 7., prenos na SK) bo sicer še izpustil. Že ob koncu prihodnjega meseca pa se bo udeležil začetka priprav na EuroBasket 2022, ki ga bodo nato Nemčija, Češka, Italija in Gruzija gostile med 1. in 18. septembrom. Slovenski selektor Aleksander Sekulić bo lahko na ta način še razširil svojo rotacijo, v kateri bodo tudi Luka Dončić, Mike Tobey, Vlatko Čančar, Zoran Dragć, Jaka Blažič