Klemen Prepelič med najbolj zaželenimi

Eurocup 17. Jan 202214:07
Klemen Prepelič. Foto: Euroleague

Slovenski košarkarski reprezentant in član Valencie Klemen Prepelič se je v anketi med športnimi direktorji klubov iz evropskega pokala znašel med igralci, ki bi si jih najbolj želeli v svojih vrstah.

Tradicionalna raziskava uradne spletne strani EuroCupa, v kateri športni direktorji anonimno odgovarjajo na enotna vprašanja, je postregla s kar nekaj zanimivimi rezultati.

Kar 60 odstotkov športnih direktorjev ocenjuje, da je najkoristnejši košarkar Johnathan Motley, sicer član Lokomotiv Kubana, najboljši trener pa strateg Partizana Željko Obradović. Glavna favorita za finale ostajata Partizan NIS in Virtus Segafredo Bologna, med ekipami, ki naj bi bile najbolj zabavne za gledalce, izstopa Joventut Badalona, vzhajajoča zvezda je Alen Smailagić, najboljši strelec pa Marco Belinelli.

Zanimivo pa je bilo tudi vprašanje, katerega košarkarja bi imeli najraje v svojih vrstah. Kar 45 odstotkov glasov je prejel Johnathan Motley. Sledi mu Kevin Punter (15%). Na tretjem mestu pa je Klemen Prepelić (10%). Slovenski reprezentant sicer v tej sezoni nosi dres Valencie in v povprečju dosega 12,8 točke, 1,1 skoka in 2,5 asistence.

Komentari

Vaš komentar