Ko gre zares, ga čez Dončića ni

Košarka 15. Maj 202213:00 > 13:03 0 komentarjev
Luka Dončić tudi v končnici lige NBA blesti. FOTO: Guliverimages.

Ponoči Luko Dončića in košarkarje Dallasa čaka sedma tekma drugega kroga končnice lige NBA proti Phoenixu. Ko se spogleduje z izpadom, Dončić naravnost blesti.

Luka Dončić je že velikokrat pokazal in dokazal, da je najbolj zbran prav na ključnih tekmah ter v ključnih trenutkih srečanj. Ko je pred izpadom, je v ligi NBA v povprečju dosegal kar 39 točk na tekmo, kar je absolutni rekord lige, kar se podobnih situacij tiče. Zablestel je že v svoji prvi seriji končnice v sezoni 2019/20 proti ekipi Los Angeles Clippers, enako je ponovil tudi leto kasneje. Obakrat je bil Dallas prekratek za napredovanje.

Na edini sedmi tekmi končnice, ki jo je odigral v karieri, je Luka nasul kar 46 točk, dodal pa 14 asistenc in 7 skokov.

Ključne tekme končnice v karieri Luke Dončića:

2019/20: 6. tekma proti LAC: 38 točk – 9 skokov – 9 asistenc – 54% met
2020/21: 7. tekma proti LAC: 46 točk – 7 skokov – 14 asistenc – 57% met
2021/22: 6. tekma proti PHX: 33 točk – 11 skokov – 8 asistenc – 42% met

V seriji proti Phoenixu je zaenkrat vseh šest obračunov dobila domača ekipa. To ni dobra popotnica za Dallas, ki danes ponoči gostuje v Arizoni. Vseeno Dončić na gostujočem parketu igra bolje kot pred domačimi gledalci. V letošnji končnici je na štirih domačih tekmah dosegal po 29,5 točk na tekmo ob 43-odstotnem metu, 23-odstotnem za tri točke. Na petih gostujočih tekmah pa v povprečju dosega kar 32,4 točke na tekmo, meče pa 49-odstotno (39-odstotno za tri točke).

“Všeč mi je, ko me nasprotniki zbadajo. To me dodatno požene. Je zabavno. To je košarka, doda k tekmovalnosti, zato mi je všeč,” pravi Dončić.

Dallas sedma tekma drugega kroga proti Phoenixu čaka ob 2. uri ponoči po našem času. V finalu zahodne konference na zmagovalca že čaka Golden State.

Middleton ne bo nared, Williams vprašljiv

Že ob 21.30 po našem času pa se bo odvila sedma tekma drugega kroga vzhodne konference med Bostonom in Milwaukeejem. Obe ekipi imata nekaj težav s poškodbami.

Khris Middleton, druga napadalna sila Milwaukeeja, bo izpustil tudi sedmo tekmo. Poškodoval se je že v prvi seriji proti Chicagu, ko je zdrsnil in začutil bolečino v kolenu. Poškodba še ni povsem pozdravljena, zato bodo morali jeleni napredovanje v konferenčni finale loviti brez njega.

Middleton in Antetokounmpo. Foto: Melissa Tamez Icon Sportswire via Guliverimsage

Pri Bostonu je znova vprašljiv Robert Williams, ki je zelo pomemben del obrambnega sistema keltov. Ta je zaradi bolečin v levem kolenu izpustil četrto, peto in šesto tekmo serije proti Milwaukeeju.

Zmagovalca serije med Bostonom in Milwaukeejem v finalu vzhodne konference čaka obračun z Miamijem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!