Na Sportklub prihaja Basket4kids

sportklub

Na sedežu TV Sportklub Slovenija smo v družbi ambasadorja tekmovanja Matjaža Smodiša uradno predstavili regijsko mednarodno tekmovanje Basket4kids in opravili žreb parov prvih tekem za posamezno regijo.

Basket4kids je tekmovanje za otroke do 13. leta starosti, poteka pa v vseh šestih državah, kjer je s svojimi televizijskimi kanali prisoten Sportklub (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna Gora in Makedonija).

V Sloveniji bomo tekmovanje organizirali v štirih regijah s po štirimi klubi, zmagovalci posameznih regij se bodo predvidoma 31.3.2018 med seboj pomerili na državnem Final4. Zmagovalec zaključnega turnirja bo za nagrado potoval v Beograd, kjer bo vzporedno z Evroligaškim Final4 potekal še zaključni turnir tekmovanja Basket4kids.

Tam se bodo med seboj pomerili zmagovalci vseh državih tekmovanja pod našim okriljem, pridružili pa se jim bodo še podmladki ekip, ki bodo dejansko nastopale na Final4 Evrolige. Zaključni turnir tako sledi med 18. in 20. majem 2018.

Ambasador tekmovanja je dolgoletni slovenski reprezentant Matjaž Smodiš, ki je sodeloval pri žrebu. “Dokler se nismo pogovarjali o mojem udejstvovanju v novem klubu, Sportklubu, so bili moji pokali zametani in prašni. Zdaj pa pripravljam svojo vitrino, te evroligaške lovorike in priznanja bom z veseljem prinesel s seboj na ogled mladim košarkarjem na turnirje Basket4kids,” je povedal Smodiš.

Izredno sem vesel, da naše tekmovanja podpira evroligaški zmagovalec Matjaž Smodiš, saj je ravno Evroliga ena izmed najpomembnejših lig, ki jih predvajamo na Sportklubu. Obenem moram poudariti, da samo tekmovanje povezuje otroke z različnih držav, te pa imajo med seboj nemalokrat drugačne politične interese. Ravno s tem projektom pa bomo dokazali, da je košarka jezik, ki ga govorimo in razumemo vsi ljubitelji te igre,” je dodal vodja projekta za Sportklub Slovenija, Miha Penko.

PARI PRVIH TEKEM PO POSAMEZNIH TURNIRJIH:

Vransko, 17.2.
Vrani Vransko – Kolpa Črnomelj
Grosuplje – Posavje Krško

Slovenska Bistrica, 18.2.
KŠ Sani Bečirović – Rogaška
Zlatorog – Radenska Creativ

Domžale, 3.3.
Helios Suns – KK Ljubljana
Slovan – Lastovka

Sežana, 4.3.
Mesarija Prunk Sežana – Plama Pur Ilirska Bistrica
Hidria – Nova Gorica mladi