Ljubljana bo gostila najboljše ekipe v košarki 3×3

Košarka ostalo 1. Avg 201815:20 > 15:25
KZS

V petek, 17., in soboto, 18. avgusta, bo na ljubljanskem Kongresnem trgu na sporedu Cedevita 3x3 Ljubljana Challenger. Na spektaklu v slovenski prestolnici se bo predstavilo šestnajst ekip, med njimi tudi pet slovenskih. Finalista si bosta priborila vozovnico za turnir Masters v Debrecenu

Že drugo leto zapored je Ljubljano doletela čast, da gosti enega izmed 22 turnirjev FIBA Challenger. Prvi dan 3×3 košarkarskega spektakla bodo na sporedu kvalifikacije. Šest ekip bo razdeljenih v dve skupini po tri. Prvo skupino bodo sestavljale tri slovenske ekipe, drugo pa ekipe, ki so si vstopnico priigrale na enem izmed ti. satelit turnirjev.

Desetim ekipam, ki so že uvrščene na glavni del turnirja, se bosta pridružili zmagovalni ekipi vsake izmed kvalifikacijskih skupin. V glavnem delu turnirja bo 12 ekip razporejenih v štiri skupine. Najboljši dve moštvi iz vsake izmed skupin se bosta prebili v četrtfinale. Že sedaj je jasno, da bodo na Cedevita 3×3 Ljubljana Challengerju nastopila vsa najboljša slovenska moštva, saj imajo nastop na turnirju že potrjen ekipe Pirana, Ljubljane, Kranja in Maribora.

Poleg omenjenih slovenskih moštev se bodo v idilični kulisi ljubljanskih ulic predstavile ekipe iz Amsterdama, Beograda, Malage, Rige, Rima, Sarajeva in Ulan Batorja. Imena preostalih petih moštev bodo znana v prihodnjih dneh.

Ekipi, ki se bosta uvrstili v finale turnirja v Ljubljani, si bosta priigrali nastop na turnirju Masters v madžarskem Debrecenu. Ambasador in podpornik letošnjega Cedevita 3×3 Ljubljana Challengerja je nekdanji slovenski reprezentant Sani Bečirović.