Konec tedna dva kvalifikacijska turnirja Basket 4 Kids!

Košarka ostalo 13. Dec 201813:55 > 13:56
Gašper Papež

Prihajajoči konec tedna sta na sporedu nova kvalifikacijska turnirja projekta Basket 4 Kids, na Vranskem in v Krškem pa bomo dobili še dva udeležnca, ki se bosta pomerila na zaključnem turnirju četverice, kjer sta že ekipi Sežane in KŠ Sanija Bečirovića.

Gašper Papež

Prvi decembrski konec tedna je prinesel uvodna kvalifikacijska turnirja projekta Basket 4 Kids, na zaključni turnir četverice pa sta se uvrstili ekipi Sežane in KŠ Sanija Bečirovića.

Prihodnji konec tedna bo dal odgovor tudi na to, kateri dve moštvi se bosta pridružili slovenski košarkarski smetani do 13. leta starosti. V soboto je pred košarkarskimi talenti turnir na Vranskem, le dan kasneje pa se karavana seli v Krško.

3. kvalifikacijski turnir (Vransko):

10:00  Vrani – Triglav Kranj

11:00  Helios Suns – Škofja Loka

12:00  kratka otvoritev 

12:30 Vrani – Helios Suns

13:30 Triglav Kranj – Škofja Loka

14:30 Helios Suns – Triglav Kranj

15:30 Vrani – Škofja Loka

Lucijan Ocvirk, trener KK Vrani Vransko: Veseli smo, da smo lahko tudi letos del tega izjemnega regijskega tekmovanja, ne samo tekmovalno, temveč pomagamo tudi pri organizaciji enega od turnirjev. Zavedamo se, da mladi košarkarji potrebujejo tudi takšne turnirje za osebno in igralsko rast. Verjamemo, da bo tudi letošnje tekmovanje enkratno.

Jaka Šiberle, trener KK Škofja Loka: V Košarkarskem klubu Škofja Loka smo zelo ponosni da lahko letos sodelujemo pri projektu B4K. Za naše mlade košarkarje bo to vsekakor ena nepozabna izkušnja, ki jih bo povezovala za celo življenje. Nagrada za pridno delo na treningih in motivacija za naprej, da se morda čez nekaj let ponovno vrnejo pred objektive televizijskih kamer.

Franci Podlipnik, direktor KK Triglav Kranj: Košarkarski klub Triglav že vrsto let dobro dela z mladimi igralci. Iz naše šole so izšli številni reprezentanti (Marko Milič, Gregor Fučka, Gregor Hafner, Jaka Blažič, Blaž Mahkovic…). Veseli smo, da je tudi Sportklub prepoznal naše dobro delo in nas povabil k sodelovanju. Otroci komaj čakajo, da se turnir prične in da bodo pokazali svoje košarkarsko znanje ter, da bodo po najboljših močeh zastopali klubske barve. 

4. kvalifikacijski turnir (Krško):

10:00  Krško – Slovan

11:00  Ljubljana – Kolpa Črnomelj 

12:00  kratka otvoritev 

12:30 Krško – Ljubljana

13:30 Slovan – Kolpa Črnomelj

14:30 Ljubljana – Slovan

15:30 Krško – Kolpa Črnomelj

Anže Trafela, trener KK Slovan: Zelo smo veseli da smo tudi letos del takšnega projekta kot je projekt Basket4kids. Projekt povezuje otroke širše regije, se pri tem zabavajo, družijo predvsem pa pridobivajo nove izkušnje, katere verjamem, da bodo ostale še dolgo v lepem spominu. 

Matic Dragojević, trener KK Ljubljana: Turnirja B4K se bomo udeležili drugo leto zapored za kar se organizatorju iskreno zahvaljujemo. V klubu imamo pozitivno mnenje o tovrstni organizaciji športnih dogodkov za mlade, fantje pa turnir že nestrpno pričakujejo.