Basket4kids: Triglav prekinil dominacijo Heliosa

Sportklub Slovenija

Člani KK Triglav so zmagovalci tretjega kvalifikacijskega turnirja velikega regionalnega projekta Sportkluba Basket4Kids na Vranskem. Mladeniči iz gorenjske metropole so se na zaključnem turnirju pridružili članom KŠ Sani in KK Sežana.

Povezano

Potem ko so se domači Vrani iz Vranskega že v prvi sezoni Basket4Kids izkazali z odlično organizacijo enega od kvalifikacijskih turnirjev, smo bili tudi tokrat priča odličnim košarkarskim predstavam v prijetnem vzdušju. Po šestih odigranih tekmah so imeli največ razlogov za zadovoljstvo člani KK Triglav, ki so Heliosu zadali sploh prvi poraz v okviru Basket4Kids, potem ko si je slednji v prvi sezoni konkurenco pokoril tako v Sloveniji kot celotni regiji.

Zanimive obračune si je iz prve vrste vnovič ogledal tudi ambasador B4K Erazem Lorbek. Nekdanji slovenski reprezentant je mlade košarkarje pohvalil za predstave na parketu, z njimi delil nekaj svojih košarkarskih spominov z najmlajših dni in podelil lepo število avtogramov.

Dogajanje na Vranskem so odprli domačini in člani Triglava. Gorenjci ničesar niso prepustili naključju in z učinkovito in na trenutke tudi atraktivno igro prišli do visoke zmage s 67:17. Že po drugi tekmi turnirja, na kateri je Helios s 67:18 odpravil Škofjo Loko je postalo jasno, da bo o zmagovalcu turnirja odločal obračun med Triglavani in Domžalčani.

Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija

V tretjem obračunu so domači dolgo časa grozili Heliosu, na koncu pa morali priznati premoč z 28:34. Četrti obračun je prinesel novo zmago Triglava, ki je bil v gorenjskem derbiju z 59:13 prepričljivo boljši od Škofje Loke.

V odločilnem petem obračunu so košarkarji Heliosa in Triglava gledalce večkrat dvignili na noge, v ključnih trenutkih pa so nekoliko več zbranosti, znanja in taktične zrelosti pokazali izbranci Siniše Banoviča. Triglav je na koncu slavil s sedmimi točkami razlike (45:38) in se na slovenskem zaključnem turnirju pridružil KŠ Sani Bečirović in KK Sežana.

Na zadnji tekmi turnirja so bili domači Vrani z 32:29 boljši od Škofje Loke in tako končali na skupno tretjem mestu.

V Krškem bo znano ime zadnjega udeleženca F4
Četrtega udeleženca slovenskega zaključnega turnirja bomo dobili v nedeljo v Krškem.

Basket4Kids, tretji kvalifikacijski turnir, Vransko, 15.12.2018:

KK Vrani Vransko : KK Triglav 17:67
Helios Suns : KK Škofja Loka 67:18
KK Vrani Vransko : Helios Suns 28:34
KK Triglav : KK Škofja Loka 59:13
Helios Suns : KK Triglav 38:45
KK Vrani Vransko : KK Škofja Loka 32:29

Lestvica:
1. KK Triglav
2. Helios Suns
3. KK Vrani Vransko
4. KK Škofja Loka