Mladost prvi finalist B4K v Sežani

sportklub

Ekipa KK Mladost iz Čačka je v prvem polfinalu Final8 Basket4Kids v Sežani z 38:25 odpravila KK Anagastum iz Nikišića in prišla do prve finalne vstopnice. Veliki finale ob 18:30 v živo na SK 3.

Za nas je bila to zelo težka tekma, potem ko je prišla po petkovem porazu proti Slovanu s štirimi točkami razlike. Ta poraz nam ni dal miru. Fantje so dali na parketu vse od sebe. Tudi ekipa Anagastuma je bila odlična, vseeno pa mislim, da smo zmagali povsem čisto in zasluženo. Sedaj čakamo na nasprotnika v finalu,” je bil po zmagi v polfinalu zadovoljen trener KK Mladosti Dejan Kolarević, ki si v finalu za nasprotnika želi ekipo Slovana. Ravno Ljubljančani so jim namreč zadali edini poraz v skupinskem delu, ko so bili po napeti predstavi boljši za štiri točke: “Iskreno bi rad videl, da bi se v finale uvrstil Slovan. Da bi se jim maščevali za poraz v skupinskem delu, imeli bi motiv več, sicer pa niti ni tako pomembno. Tu so fantje iz celotne nekdanje Jugoslavije. Naj se zabavajo, naj se družijo.”

Kolarević je tik pred odhodom na kratek počitek pred sklepnim dejanjem še enkrat več izrazil navdušenje nad celotnim projektom Basket4Kids in sporočilom, ki ga prinaša: “Fenomenalna zgodba, ki jo Sportklub organizira za celotno nekdanjo Jugoslavijo. Lepo je, da se fantje iz nekdanje skupne države družijo med seboj. Izredna organizacija, velika hvala tudi Sežani za vso gostoljubnost, ki smo jo deležni.”

Veselja in zadovoljstva po uvrstitvi v finale, pričakovano, niso skrivali niti igralci. “Odlična tekma. Vsaka minuta, vsaka sekunda tekme je bila izjemna. Veliko nam je pomagala tudi zares sijajna publika in pokazali smo, da nikoli ne gre nikogar prehitro odpisati,” je bil navdušen Đorđe Bugarčić, ki ima za nasprotnika v finalu identične želje kot njegov trener: “Vsi bi si v finalu želeli Slovan, saj smo enostavno taka ekipa, ki se po porazu ne preda, temveč se želi vrniti in premagati nasprotnika, ki je bil pred tem boljši od nas.”