B4K: KK Mladost veliki zmagovalci druge sezone

sportklub

Veliki zmagovalci druge sezone regionalnega projekta Sportkluba, Basket4Kids, so člani KK Mladost. Zasedba iz Čačka je bila v velikem finalu s 43:41 boljša od KK Slovan. V tekmi za tretje mesto je KK Kengur z 42:40 odpravil KK Anagastum.

Zadnji dan Final8 Basket4Kids so v Sežani odprli člani KK Anagastum in KK Mladosti. Navkljub slabšemu izkupičku v rednem delu (M: dve zmagi in poraz; A: tri zmage), so se napredovanja v veliki finale veselili košarkarji iz Čačka. Zasedba iz Nikšiča je nato klonila še v tekmi za tretje mesto, na kateri je bil KK Kengur boljši z 42:40. Predstavniki BiH so morali v polfinalu premoč priznati Slovanu, ki si je drugo finalno vstopnico zagotovil predvsem zahvaljujoč boljši igri v prvem polčasu.

Sklepno dejanje druge sezone Basket4Kids se je po pričakovanjih začelo z živčno in napak polno igro na obeh straneh. Ko so se igralci obeh ekip otresli uvodnega pritiska, ni manjkalo atraktivnih potez, ki se jih ne bi branili niti profesionalci. Po prvem polčasu so imeli dve točki prednosti gostje iz Čačka, kar je napovedovalo infarktni zaključek. Izenačena igra se je nadaljevala tudi v tretji in četrti četrtini, odločitev o zmagovalcu pa je padla v zadnjih sekundah, ko so imeli več sreče in znanja košarkarji iz Čačka, ki so na prestolu Basket4Kids nasledili domžalski Helios.

V prvi vrsti moram še enkrat poudariti, da je bil celoten turnir organiziran izjemno. Fantastična ideja Sportkluba, ki živi že drugo leto zapored in privablja vse več mladih. Kot je dejal že uradni napovedovalec, so pred letom dni v Beogradu slavili Slovenci, letos pa smo Srbi slavili v Sežani, tako da smo izenačeni. Šalo na stran. Res je bilo veliko dobrih tekem, močnih ekip. Toda jaz bi na tem mestu raje izpostavil to, da je bilo sklenjenih veliko prijateljstev. Vsi se poznajo po imenih. Seveda živimo v 21. stoletju, tako da so fantje ves čas v kontaktu. In to je glavna poanta ceotne zgodbe. Samo finalna tekma je res bila prava. Napeta do samega konca. Morda je bil Slovan pod malce večjim pritiskom, saj je igral doma in nas v petek tudi premagal. A mi smo se borili do konca in uspeli zmagati, toda še enkrat poudarjam, tudi če bi zmagal Slovan, bi bilo povsem zasluženo,” je bil nekaj minut po zmagi navdušen trener zmagovalne ekipe Dejan Kolarevič.

Pred tekmo za tretje mesto so se predstavniki vseh klubov pomerili še na spretnostnem poligonu in v metu za tri točke. Največ košarkarskih veščin so pokazali člani KK Mladosti, medtem ko so se pri metu izza črte najbolj izkazali predstavniki KK Anagastum.

Nastopilo prek 170 klubov
Skupno je letos Basket4Kids pod svojo streho združil prek 170 klubov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, BiH, Makedonije in Črne gore. Pravico nastopa so imeli mladeniči rojeni po letu 2006 oziroma kategorija U-13.

Basket4Kids, Final8, Sežana:

Finale:
KK Mladost : KK Slovan 43:41

Tekma za tretje mesto:
KK Anagastum : KK Kengur 40:42

Polfinale:
KK Anagastum : KK Mladost 25:38
KK Slovan : KK Kengur 42:35