Basket4Kids naslednje leto tudi z dekleti

sportklub

Da je zaključek druge sezone velikega regionalnega projekta Sportkluba, Basket4Kids, v Sežani potekal gladko in nemoteno, je skrbelo nemalo prostovoljcev iz domačega kluba, medtem ko je zasedbo Sportkluba skozi celotno sezono usmerjala vodja projekta Aleksandra Ćirić.

Povezano

Vse je bilo fenomenalno. Sežana se je izkazala kot izjemen domačin in jaz se jim od srca zahvaljujem za vse. Tudi celoten turnir je bil izjemen, sploh obe polfinalni tekmi in finale. Vse pohvale tudi sodnikom, ki so do vseh sodili izjemno pošteno in korektno,” je bila z velikim finalom druge sezone Basket4Kids zadovoljna vodja projekta Aleksandra Ćirić in nadaljevala: “Lahko rečem, da smo napredovali na vseh ravneh. Glede na to, da smo letos imeli skoraj dvakrat več ekip (lansko leto 96, letos 170), je bila sama organizacija turnirja in ekipe, ki so sodelovale, boljše kot lansko leto. Vsi so bili bolj kompaktni in vedeli so, kaj jih čaka in kaj se pričakuje od njih, tako da menim, da smo napredovali v vseh pogledih. Tudi v smislu same organizacije, letos je finale organiziral Sportklub Slovenija in je svoje delo opravil izjemno, zato si celotna ekipa zasluži vse čestitke, enako velja za vse ekipe, ki so letos sodelovale na kvalifkacijskih turnirjih in tudi tu v Sežani.”

Izzivov za prihodnost ne manjka, v naslednji sezoni, tako Čirićeva, bodo svojo priložnost dobila tudi dekleta. “Prepričani smo, da vendarle v klubih ni toliko deklic kot fantov, zato bomo za začetek nekoliko bolj skromni, če lahko tako rečemo, tako da računamo, da bi imeli v vsaki državi med 8 in 16 dekliških ekip. To pomeni, da bomo nekoliko raztegnili tudi kvalifikacijske turnirje, tako da bo namesto dveh dni, vse skupaj potekalo tri dni. Organizacija bo zato nekoliko bolj zapletena, toda dekleta si to zaslužijo, saj vendarle obstaja kar nekaj klubov in trenerjev, ki odlično delajo tudi z dekleti in potrebno jih je nagraditi, da pokažemo, kako igrajo dekleta in konec koncev, da pokažejo, da niso toliko slabše od fantov,” je z nasmeškom na obrazu dodala Čirićeva.

Spomnimo, da se je druga sezone Basket4Kids zaključila z velikim slavjem KK Mladosti, ki je bila v finalu boljša od KK Slovan. Več o dogajanju v finalu najdete TUKAJ.