B4K: Sežana s tretjo vstopnico za Final4

Sportklub Slovenija

Basket4Kids je prvič v zgodovini gostoval na Obali, točneje v športni dvorani v Luciji. Letošnji tretji kvalifikacijski turnir velikega regionalnega projekta Sportkluba v Sloveniji je organiziral Košarkarski klub 3×3 Piran, na delu pa smo videli tudi mladeniče iz Domžal, Idrije in Sežane.

Povezano

Za zmago na tretjem slovenskem kvalifikacijskem turnirju velikega regionalnega projekta Sportkluba so se pomerili trije stari znanci Basket4Kids (Helios Suns, Idrija, Sežana) in novinci iz Košarkarskega kluba 3×3 Piran. Nasledniki Luke Dončića in Gorana Dragića tudi tokrat niso razočarali, temveč poskrbeli za zanimive obračune s številnimi atraktivnimi potezami. Na koncu so imeli največ razlogov za veselje Kraševci pod vodstvom Zorana Lazarevskega, ki so dobili vse tri tekme in si zanesljivo zagotovili prvo mesto.

Dogajanje v Luciji so odprli gostitelji in košarkarji iz Sežane. Slednji so bili v prednosti večji del srečanja, na koncu pa prišli do zmage s 60:34. Drugi obračun dneva se je končal po željah Heliosa. Zmagovalci prve sezone B4K so bili z 38:30 boljši od Idrije.

Po kratki otvoritvi, na kateri so projekt Basket4Kids s svojo prisotnostjo podprli župan Pirana Đenio Zatković in člani zasedbe Piran 3×3 (Gašper Ovnik, Anže Srebovt, Adin Kavgić in Simon Finžgar), smo videli še drugo zmago Sežane, ki je tudi proti Idriji od prve do zadnje minute nadzorovala potek srečanja (61:45).

Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija

Na četrtem srečanju je Helios vpisal drugo zmago, Piran pa drugi poraz. Sunsi so se veselili zmage s 50:21. Peti dvoboj med Domžalčani in Sežanci je odločal tudi o končnem prvem mestu. Ekipa iz Krasa je na koncu vendarle prevladala, prišla do zanesljive zmage z 48:37 ter si priigrala vstopnico za nastop na zaključnem turnirju. Zadnji dvoboj dneva je dobila Idrija, ki je bila s 53:29 boljša od Pirana.  

Sežana se je na zaključnem turnirju priključila Triglavu in Murski Soboti, zadnjega udeleženca pa bomo dobili v nedeljo v Črnomlju.

Helios, Slovan. Kdo bo tretji?
Tudi v tretji sezoni Basket4Kids nastopajo mladi košarkarji iz kategorije U-13. Prva sezona je v Sloveniji minila v znamenju Heliosa, ki je nato slavil tudi v absolutni konkurenci, medtem ko se je druga sezona razpletla po željah članov Slovana. Kdo bo najuspešnejši letos?

Tudi letos si bodo zmagovalci regijskih turnirjev izborili mesto na državnem “Final 4”. Zmagovalce državnih zaključnih turnirjev nato čaka še nastop na končnem turnirju, ki se bo odvijal predvidoma meseca maja 2020.

Basket4Kids je ideja TV Sportklub, ki smo jo prvič izvedli v sezoni 2017/2018. Že v prvi sezoni je turnir postal eden vodilnih košarkarskih turnirjev v regiji za otroke stare do 13 let. V prvi sezoni je sodelovalo 96 ekip, minulo sezono jih je bilo preko 170, številka pa bo podobna tudi v letošnji sezoni. Ob nadebudnežih iz Slovenije nastopajo še mladci iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Makedonije in Črne gore!

Basket4Kids, tretji kvalifikacijski turnir, Lucija, 14.12.2019:

Košarkarski klub 3×3 Piran : Sežana 34:60
Idrija : Helios Suns 30:38
Sežana : Idrija 61:45
Košarkarski klub 3×3 Piran : Helios Suns 21:50
Helios Suns : Sežana 37:48
Košarkarski klub 3×3 Piran : Idrija 29:53

Lestvica:
1. Sežana
2. Helios Suns
3. Idrija
4. Košarkarski klub 3×3 Piran