United Media pridobila pravice za prenose Fibinih tekem

Košarka 5. Maj 202111:44 > 13:31 0 komentarjev
Guliverimages.com

Družba United Media je kupila pravice za prenose in distribucijo tekem in tekmovanj pod okriljem Mednarodne košarkarske zveze (Fiba). United Media si je zagotovila pravice na ozemljih Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Makedonije, Črne gore, Grčije, Cipra, Bolgarije in Slovenije.

United Media, ki bo v naslednjih letih upravljala s pravicami za tekme pod okrilje Fibe, že vrsto let uspešno posluje na področju nekdanje skupne države. Sklenjen dogovor z Mednarodno košarkarsko zvezo (Fiba) je za družbo United Media strateškega pomena, saj se je s tem še dodatno razširil portfelj medijskih brendov v državah, kjer je košarka med najbolj gledanimi športi.

Družba United Media si je zagotovila prenose vseh ključnih tekem pod okriljem Fibe, ob tem pa tudi prenose vseh reprezentanc s tega območja.

Dogovor s Fibo družbi United Media zagotavlja prenose vseh ključnih tekem, ob tem pa tudi prenose vseh reprezentanc s tega območja. Takšno sodelovanje je bilo že v zadnjem obdobju zadetek v polno, saj sta Fiba in televizija Sportklub s tem modelom uspešno prenašala tekme.

Ponosni smo, da nadaljujemo sodelovanje s Fibo. Košarka je že dolgo eden od glavnih produktov United Medie in njenih športnih kanalov, zato smo zares veseli, da bomo lahko polno ponudbo Fibe razširili v dodatne države. United Media je na področju zakupljenih pravic za največja in najpomembnejša športna tekmovanja že nekaj časa vodilna. Prepričani smo, da bo tako ostalo tudi v prihodnje,” je povedal Ralf Manthey, poslovni direktor United Medie.

Košarkarsko svetovno prvenstvo ostaja med najpomembnejšimi športnimi dogodki v koledarju

V Fibi so prepričani, da dolgoročno sodelovanje predstavlja edinstveno priložnost za celovito medijsko pokrivanje največjih mednarodnih košarkarskih tekmovanj na športnih programih družbe United Media. Na področju nekdanje skupne države to velja za Sportklub, v Grčiji in na Cipru za Nova Sport, ob Nova Sportu pa je v Bolgariji prisoten še Diema Sport.

Frank Linders: “Za ljubitelje košarke je to super novica.

Nova pogodba obema partnerjema zagotavlja dolgoročni in strateški pristop k prenosom Fibinih tekem in tekmovanj. Iz Fibe še dodajajo, da bo prav na tak način košarkarsko svetovno prvenstvo ostalo med najpomembnejšimi športnimi dogodki v koledarju.

Za ljubitelje košarke je to super novica,” je povedal Fibin direktor za medije in marketing Frank Linders ter dodal: “V tem delu Evrope se šport spremlja z izredno strastjo, sodelovanje z United Medio v večih državah pa nam omogoča sinergijo in višji nivo zavzetosti, ki bo navijačem v naslednjih letih omogočila dostop do Fibinih tekem.

United Media je vodilna medijska družba v jugovzhodni Evropi. Pod svojih okriljem ima 45 televizijskih kanalov, med njimi tudi pet takih z nacionalno frekvenco, več kot 15 portalov, različnih časopisov, revij, radijskih postaj in digitalno distribucijo. Družba je prisotna v osmih državah in zaposluje več kot 2.800 ljudi.

Guliverimages

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!